Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Klejner

Klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 125 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Klejner, billede 4 Klejner, billede 1 Klejner, billede 2 Klejner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kardemomme, stødt
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Palmin
   


Opskrift:

Margarinen smuldres i sukker, mel og bagepulver, kardemomme og revet citronskal.
Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret gennem til strimler, så skråt.
Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1 time. De bages så i palmin til de er lysebrune. Lægges på fedtsugende papir.

Drys flormelis over inden servering.

Tips:

En wok er god til friturestegning, og 3x500 g. fedtstof er passende.

Denne klejne er blid ved fedtstoffet, så du vil kunne bage flere portioner af denne dej før fedtstoffet er træt og skal udskiftes




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (98 stemmer)

Opskriften er vist 367013 gange,
og udskrevet 14235 gange.


Energi:
KJ total 30807 (7335 kcal)
KJ pr. stk. 246 (58 kcal)
Vægt ialt 2205 gram
Vægt pr. stk. 17 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1397 KJ (332 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 51.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina Sejersbøl  -  2018-12-13 07:20:18
Rigtig gode klejner. Helt traditionel konsistens og smag. Super!


  -  2018-12-13 07:16:00
Rigtig gode klejner. Rigtig konsistens og smag.


Ole  -  2017-12-12 08:34:33
Det var utroligt nemt at lave dejen. Pyt med at der lige skulle et par håndfulde mere mel til. Opskrifter er retningsvejledere ikke præcise, men, guide til hvordan man laver det man vil bage eller koge :) . Alletiders Kogebog i er bare for gode takker for de fantastiske klejner.


Henriette Meyer  -  2017-11-15 17:48:42
Lidt mere citron ville ikke gøre noget.


Dorota  -  2017-03-01 15:01:48
Jeg synes også som Rickyn ,at der mangler mel i den opskrift.De smager godt,men jeg skulle bruge meget mere mel for at vride dem ellers klistrede de meget sammen og det var umuligt at lave dem :-(


michael  -  2016-12-15 18:38:01
Man bager ikke klejner, det bliver kogt i den varme palmin


rickyn  -  2015-11-20 10:36:22
der må sgu da være noget galt med den opskrift . det kan da ikke passe at man ikke kan sammel den den er jo meget flydene der skal da meget mere mel i vist man føjger den her op skrift ja jeg måtte komme ca 400 gr mere mel i for at det kunne lade sige gøre at lave klejner af den .


Heidi   -  2015-11-18 09:30:43
Hej, kan dejen eller de færdige klejner fryses og hvor længe kan de færdige klejner holde sig ?


ole  -  2015-11-15 07:44:31
I stedet for palmin kan du også bruge en ganske alm. rapsolie


Frank  -  2014-12-07 11:50:37
klejner skal ikke bages i palmin, det giver en dårlig eftersmag, Brug Rafinol istedet giver ingen eftersmag.


Morten 29  -  2014-11-30 17:19:59
Det er en rigtig god opksirft. (50 pers.) fulgte den dog ikke peæcis da jeg valgte at putte 2 æg i og så lidt ekstra mel. Meget vellykket. Personligt foretrækker jeg at de er lidt tykkere :)


Helle Rasmussen  -  2014-11-09 18:10:04
Kan disse klejner fryses.


_  -  2012-12-21 11:19:05
Behøves man at bruge palmin og ikke rigtigt olie eller smør???


  -  2012-12-07 13:10:50
Ja ingen problem


  -  2012-11-30 22:49:33
kan man lave dejen dagen før?