Lækkert Mørbradfad til Gæster

Lækkert Mørbradfad til Gæster, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : snuske1987

Indsendt :      Red :
Lækkert Mørbradfad til Gæster, billede 4 Lækkert Mørbradfad til Gæster, billede 1 Lækkert Mørbradfad til Gæster, billede 2 Lækkert Mørbradfad til Gæster, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Svinemørbrad, afpudset
300 gram Bacon i tern
4 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bacon i tern brunes godt af i en pande. grofthakket hvidløg, løg og peberfrugt tilsættes. Denne blanding drysses med lidt groft salt og friskkværnet peber og kommes efter bruningen i et stort ildfast fad.

Champignonerne renses og skæres i kvarte stykker og svitses godt for sig selv i en pande eller en gryde. De hældes herefter i fadet og blandes godt med de øvrige ingredienser.

Fløden hældes ved og hakket persille drysses over.

Mørbraderne pudses af og drysses med groft salt og friskkværnet peber.
Herefter brunes de godt i smør/olie i en pande. Mørbraderne lægges ovenpå og presses let ned i fyldet.

Fadet sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 45 minutter.

Mørbraderne tages op, skæres i tynde skiver og anrettes derefter ovenpå fyldet igen.

Serveres med små fine kartofler eller ris, salat og evt. kuvertbrød.

Tips:

I stedet for pande eller gryde kan det også anbefales at bruge en rigtig Wok!





karakterer:
Opskriften er vist 217809 gange,
og udskrevet 5645 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20468 (4873 kcal)
KJ pr. Pers. 2046 (487 kcal)
Vægt ialt 3800 gram
Vægt pr. Pers. 380 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 538 KJ (128 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 3.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-04-12 14:22:17
Rigtig skøn mørbrad ret

  -   2018-01-28 00:46:22
Hvad slags tilbehør udover ris har i serveret til denne ret ?

  -   2017-01-19 12:18:13
lavede den til fætter og kusine dag med 16 mennesker alt kunne forbedredes i forvejen og så i ovnen når de kom efter vi havde sagt goddag til alle var maden klar serveres med ris og brød alle kunne lide den

  -   2015-01-05 13:44:41
Dejlig nem ret, jeg erstattede dog en del af løgene med porre fordi jeg havde nogle der skulle bruges, bestemt noget der kan anbefales. Jeg vil lave den igen til min fødselsdag da alt kan tilberedes i forvejen og ´kun kræver et minimum af arbejde når gæsterne er kommet.

  -   2014-02-17 12:29:28
en rigtig god gæsteret. Mine gæster var vilt begejstret så det er ikke sidste gang denne ret står på bordet både til gæster og os selv.

  -   2014-02-02 11:08:08
Dejlig hurtig og nemt, til uventet gæster....

  -   2013-09-15 16:56:38
rigtig lækkert og super nemt

  -   2013-01-28 18:32:37
Dejlig opskrift. Jeg brugte halv bouillon og halv fløde. Mørbradene brunede jeg på en grillpande.

  -   2012-11-26 11:30:08
Er 45 minutter ikke al for lang tid??? De forskellige grønsager er jo i forvejen næsten færdige. Skulle ½ time ikke være nok??

  -   2012-11-05 22:01:26
Har 2 næsten ens fade, mener det var fadet på 23x29 cm.

  -   2010-02-23 14:21:53
Per: hvor stort var det fad du brugte?

  -   2009-12-21 18:27:54
mumse god opskrift, smart til gæster, da den kan laves på forhånd og færdig tilberedes inden servering.

  -   2009-08-31 18:54:54
haha, tak for tippet :-)

  -   2008-12-09 19:31:42
Jo det kogte over, så stører fad eller mindre portion næste gang.