Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fufu, foofoo, foufou eller fu fu

Fufu, foofoo, foufou eller fu fu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.kartofler
200 g.kartoffelmel
500 g.kød med ben gerne ged får eller lam
0.5 dl.tomatpure
8 tomater
2 løg
1 dl.olie
30 g.frisk ingefær
1 tsk.salt
 


Opskrift:

Skær kødet i små stykker. Kom salt i vandet og kog kød og ben i 20-30 minutter.

Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i tern. Kog kartoflerne 20 minutter i en gryde uden salt i vandet.

Hak løg, chili og ingefær i meget små stykker. Kom olien i en gryde og steg grøntsagerne til de er gyldne. Kom salt og tomatpure i.

Hæld vandet fra kødet og kom kødet ned i gryden med olien. Lad det småkoge til fufuen er færdig.

Del kartoflerne i en portion til hver. Mos og tilsæt kartoffelmel til blandingen er meget stiv. Ælt med fingrene. Form boller på størrelse med tennisbolde. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Bollerne skal være blanke.

Bollerne serveres i en tallerken eller skål med kødsovs omkring.

Tips:

Fufu er Ghanas nationalret. Er den lavet rigtigt, kan den næsten kun spises med fingrene. Det mætter rigtig meget. Typisk bruger man yams som er en rodfrugt, der vokser i Ghana. Yamsen indeholder fra naturen et giftstof, som fjernes ved at stampe dejen i lang tid.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (15 stemmer)

Opskriften er vist 14664 gange,
og udskrevet 132 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2011-07-29 00:43:43
Kan godt se det er nogen gamle kommentere, men jeg kommer fra Ghana (: og jeg vil sige at , det der kan i ikke kalde fufu hvem enden der har lavet den her opskrift fordi at det der , der er der oppe er bare katoffel mos med en Suppe , synes ikke det fair at i tror det er fufu (:


Kristine  -  2009-08-27 09:20:19
Jeg forstår ikke det med at krydderierne er i god harmoni med hinanden. Der er jo kun ingefær i ?!?


  -  2009-07-19 18:57:01
jeg kan varmt abefale den her ret..utrolig lækkert med kryderierne falder godt i harmoni med hinanden.. SKAL bare prøves folkens..


  -  2009-03-11 14:16:34
Jeg har smagt fufu i et berømt gadekøkken i Cape Coast, Ghana, i jan.09, den var lavet på fisk, ged, krabber, det smagte rigtig godt. Fik fortalt at man også kommer kat i, hvis man har fået for mange killinger. Det var meget mættende og stærkt, maven virkede perfekt kl. 03 om natten og så var den også ok igen. Spises med fingrene, man kneb en bid af bollen i suppen, lavede hul med tommelfingeren, så man kunne få suppen op. Kun højre hånd bruges til rene ting. Jeg har endnu ikke prøvet jeres opskrift, men nu udskrevet den, så det skal afprøves - ikke med kat:0)Får nok afrikanske gæster her til sommer, så skal de få deres elskede fufu.


  -  2008-09-17 18:35:11
hvor stammer denne opskrift fra? er det fufu som den afrikanske ret?