Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler

Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Olga

Indsendt :


Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler, billede 4 Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler, billede 1 Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler, billede 2 Indbagt svinemørbrad (nem) med flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Fars:
500 g.hakket kalv/flæsk
 salt
 peber
2 æggehvider (pasteuriseret)
2.5 dl.piskefløde
1 håndfuld frosne haricovert(fine bønner)
1 stor svinemørbrad
1.5-2 pk.bacon
 
 Flødekartofler:
1000 g.Rå Kartofler i skiver (mængde efter skøn)
200 g.Porre i skiver (mængde efter skøn)
 Revet Muskatnød
5 dl.Piskefløde
 


Opskrift:

Rør farsen sammen med salt og peber, pisk med piskeris eller foodprocessor til kødet er rigtig sejt. Tilsæt æggehviderne og pisk igen til de er helt absorberet. Pisk fløden i, lidt efter lidt. Farsen skal være fast og til at forme.
Rens mørbraden.
På et skærebræt lægges baconskiverne (i længde som mørbraden), sørg for et "overlab" mellem skiverne. Læg 2/3 del af farsen ovenpå baconskiverne i midten, læg nogle af de frosne haricovert ovenpå farsen, herefter mørbraden, læg nogle haricovert på mørbraden, kom resten af farsen ovenpå og tryk og form farsen omkring mørbraden.
"Flet" baconskiverne op omrking fars/mørbrad og læg den i et smurt ildfast fad med lukningen af baconskiver nedad.
Fløde stuvede kartofler:
Kartofler og porrer blandes i et smurt ildfast fad, riv lidt muskatnød over, hæld piskefløde over.

Begge dele sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 1-1½ time.

Tips:

Den er meget nem at lave, fylder mere end man tror og smager helt fantastisk. Velegnet både som ekstra god weekendmad men også velegnet til gæster.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (26 stemmer)

Opskriften er vist 117185 gange,
og udskrevet 3046 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Blondie8  -  2018-03-15 13:36:54
På billedet er baconskiverne lagt på TVÆRS af mørbraden, men i opskrift står der på LANGS af mørbraden ??


camilla  -  2011-10-28 11:20:36
skal ha gæster i morgen som vil prøve den her ... ser rigtig god ud og er ikke bange for og prøve noget nyt :-)


hanne  -  2009-10-17 08:39:20
syntes den er god.prøv at lægge skovbær oven på mørbraen i stedet.det giver en dejlig smag . velbekomme


Olga  -  2009-09-05 11:46:33
Til Steffen Schmidt. Ja, mørbraden skal være fersk - det hele bliver stegt sammen i ovnen. God fornøjelse! :-)


Steffen Schmidt 6780  -  2009-04-25 19:06:15
Skal kødes rulles ind Færsk?


Mette  -  2008-09-16 13:58:10
Smager også dejligt med hvidløg og krydderier i farsen