Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Citronfromage med smag

Citronfromage med smag, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : natasjah

Indsendt :


Citronfromage med smag, billede 4 Citronfromage med smag, billede 1 Citronfromage med smag, billede 2 Citronfromage med smag, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
   
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   


Opskrift:

Sæt husblas i blød i noget koldt vand i ca. 10 minutter.

Skallen af citronen rives fint. Del citronen og pres saften ud.

Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret og citronskallen.

I en anden skål piskes æggehviderne stive med et rent piskeris.

Hæld vandet fra husblasen og hæld 2-3 dl. i en lille gryde. bring vandet i kog og sæt en lille stålmålebæger med husblasen i ned i gryden så stålmålebægeret flyder på vandet.
Når husblasen er smeltet, tages stålmålebægeret op fra gryden og citronsaften røres i.

Nu hældes husblasen i en tynd stråle ned i æggeblommemassen, mens du hele tiden rører rundt.

Når æggeblommemassen begynder at stivne, skal de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i æggeblommemassen med en dejsraber.

Stil fromagen i køleskabet så den bliver dejlig kold inden servering.

Tips:

Fromagen kan evt. pyntes med: en skefuld flødeskum, en skive frugt, høvlet chokolade eller revet citronskal.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Citronfromage



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (34 stemmer)

Opskriften er vist 95271 gange,
og udskrevet 2806 gange.


Energi:
KJ total 1963 (467 kcal)
KJ pr. Pers. 490 (116 kcal)
Vægt ialt 262 gram
Vægt pr. Pers. 65 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 747 KJ (177 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 23.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Alice Flarup  -  2016-05-20 11:29:09
Hvis man kommer citronfromage i en randform, skal man så smøre den først?


  -  2013-05-21 16:59:32
Skal der ikke flødeskum i denne ????


Linemor  -  2013-01-08 15:08:48
Den er bare lækker. Skålen blev skrabet....


  -  2011-04-08 20:15:47
Er der nogen, der ved, hvad forskellen er på husblas og på geleringspulver til gele??