Sauce Bolognese

Sauce Bolognese, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Skabs Italieneren

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stort løg
2 fedhvidløg
2 stilkeblegselleri fint snittet
50 g.bacon
500 g.hakket oksekød
1 gulerod revet
2 ds.flåede tomater eller 10 friske (uden skind)
1-2 dl.tør rødvin
1 dl.kraftig oksekrudt f.eks. touch and taste (Kalv) blandes til fond efter anvisning
 Balsamicoeddike
 salt
 peber
 oregano
 en lækker olivenolie
 
Opskrift:
Svits løg og hvidløg i rigeligt olie - det må ikke tage farve.

Tilsæt det hakkede kød og sauter til kødet er brunet igennem. Tilsæt rødvinen og skru ned for varmen. Når rødvinen er sprittet af tilsættes fond og en anelse balsamico eddike og grøntsagerne tilsættes. Krydder med peber og et drys paprika - og endelig -Drys en spsk. tørret oregano over inden låget lægges på.

Saucen skal blot stå ved svag varme, husk at tilsætte mere fond hvis den koger for meget ind.

Tomater tilsættes som det sidste. Der koges op smages til med salt, og det hele simrer i ca. 10 min, inden der tilsættes 10-12 blade friskhakket basilikum.

Tips:

Prøv at sætte den over inden middag, så den får 5-6 timer - den bliver ganske enkelt formidabel. Vær forsigtig med balsamicoen, da den er en kraftig fætter - men den gør ting og sager ved smagen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Spaghetti Bolognese

karakterer:
Opskriften er vist 6604 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu