Bønnesalat med parmasan-dressing

Bønnesalat med parmasan-dressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Bælgplanter - Grønne bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Swiwel

Indsendt :      Red :
Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 4 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 1 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 2 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Grønne bønner, friske
1 pk. Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
20 Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
   
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skær baconen i 1.5cm stykker og rist dem på panden, lægges på fedtsugende papir. Snit rødløget i fine stykker. Skær cherrytomaterne i halve og tilsæt bacon og rødløg.

Sæt bønnerne over i kogende, let saltet vand, og blancher dem ganske kort (et par minutter). Hæld vandet fra, og lad bønnerne tørre på et viskestykke/køkkenrulle.

Dressing: Bland hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber. Riv parmesanosten på et fint rivejern og tilsæt olieblandingen. Tilføj parmesanost efter behag.

Rør dressingen sammen, og hæld over rødløg, bacon og cherrytomaterne og tilsæt til sidst bønnerne.

Tips:

Man kan godt bruge frysebønner, men da de indeholder så meget vand, kan bønnerne godt blive en smule svampede, hvis man koger dem for længe, eller hvis man ikke få tørret dem godt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bønnesalat

karakterer:
Opskriften er vist 102097 gange,
og udskrevet 2135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2812 (669 kcal)
KJ pr. Pers. 703 (167 kcal)
Vægt ialt 1122 gram
Vægt pr. Pers. 280 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 250 KJ (59 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-01 16:39:19
Kan man spise den kold ??

  -   2014-08-10 20:36:21
Virkelig lækker bønnesalat og lækker dressing. Jeg lavede den med kyllingefileter abgt i ovnen under staniol med olivenolie, balsamico,salt peber og masser af timian. Da kyllingen var færdig hældte jeg også en smule af saften over salaten. I salaten puttede jeg også frosne bønner(de fik 4 min sammen med bønnerne) MUMS! :)

  -   2008-01-05 14:56:13
Bønnerne skal koge en smule længere hvis de er friske! (4-5min). Men prøv jer frem - de skal være sprøde, men ikke rå.