Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bønnesalat med parmasan-dressing

Bønnesalat med parmasan-dressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalatRet : Salat - Salater

Hovedingrediens : Bælgplanter - Grønne bønner

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Swiwel

Indsendt :


Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 4 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 1 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 2 Bønnesalat med parmasan-dressing, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.friske haricovert bønner
1-2 pk.bacon
1 stort rødløg
20 cherrytomater
 
2 spsk.hvidvinseddike
 Parmasanost
3 spsk.olivenolie
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Skær baconen i 1.5cm stykker og rist dem på panden, lægges på fedtsugende papir. Snit rødløget i fine stykker. Skær cherrytomaterne i halve og tilsæt bacon og rødløg.

Sæt bønnerne over i kogende, let saltet vand, og blancher dem ganske kort (et par minutter). Hæld vandet fra, og lad bønnerne tørre på et viskestykke/køkkenrulle.

Dressing: Bland hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber. Riv parmasanosten på et fint rivehjern og tilsæt olieblandingen. Tilføj parmasanost efter behag.

Rør dressingen sammen, og hæld over rødløg, bacon og cherrytomaterne og tilsæt til sidst bønnerne.

Tips:

Man kan godt bruge frysebønner, men da de indeholder så meget vand, kan bønnerne godt blive en smule svampede, hvis man koger dem for længe, eller hvis man ikke få tørret dem godt.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bønnesalat

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 87583 gange,
og udskrevet 1992 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2018-03-01 16:39:19
Kan man spise den kold ??

Linea  -  2014-08-10 20:36:21
Virkelig lækker bønnesalat og lækker dressing. Jeg lavede den med kyllingefileter abgt i ovnen under staniol med olivenolie, balsamico,salt peber og masser af timian. Da kyllingen var færdig hældte jeg også en smule af saften over salaten. I salaten puttede jeg også frosne bønner(de fik 4 min sammen med bønnerne) MUMS! :)

Swiwel  -  2008-01-05 14:56:13
Bønnerne skal koge en smule længere hvis de er friske! (4-5min). Men prøv jer frem - de skal være sprøde, men ikke rå.