Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarbercoulis med vanille

Rabarbercoulis med vanille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 4 Portioner
Kold DessertRet : Kold Dessert - Coulis (Frugtpure)

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarbercoulis med vanille, billede 4 Rabarbercoulis med vanille, billede 1 Rabarbercoulis med vanille, billede 2 Rabarbercoulis med vanille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3500 gram Rabarber renset vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
6 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
evt. Rød frugtfarve
   


Opskrift:

Rens rabarberne og skær dem i grove stykker, bring dem langsomt i kog med vandet og lad dem koge til de er kogt møre (hertil passer de gamle grove rabarber godt).

Grøden presses gennem sigte med bagsiden af en ske, få så meget frugtkød som muligt med, resten kasseres.

Rabarbersaften koges op og skummes, tilsæt sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang og kog godt igennem. Til slut slukkes for varmen og nonoxal og evt. rød frugtfarve tilsættes

Tips:

Denne coulis kan holde sig længe i køleskab og kan bruges til mange formål. Vi har brugt den i flødeis, 1 kg blandet op i denne opskrift Nem Flødeis (parfait)

Ca. 500 gram i denne opskrift på Rabarber Gelato

Vi har tilsat husblasblade og brugt den til toppen af en mazarinbund med creme.

Og så kan den jo bruges som den frugtsauce den er til tilbehør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6896 gange,
og udskrevet 26 gange.


Energi:
KJ total 37740 (8985 kcal)
KJ pr. Portioner 9435 (2246 kcal)
Vægt ialt 5600 gram
Vægt pr. Portioner 1400 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 673 KJ (160 kcal)
Protein 0.6 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 39.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu