Hjemmelavet is (Flødeis - Parfait)
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Kilde : Per K. Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt, ca. 5 minutter.
Fløden piskes let stiv og vendes i æggemassen. Hældes på form og fryses. Tips: Smagsvarianter: Vanilje: 2 vaniljestænger, flækkes og kornene skrabes ud og piskes sammen med æggeblomme og sukker. Stracitella: 2 stænger vanilje 300 g. mørk chokolade stykker, vendes i den færdigblandede ismasse. Masala: 1.5 dl. Masala (dessertvin), vendes i den færdige ismasse. crème de menthe: 2 dl. crème de menthe, vendes i den færdige ismasse. Lakrids: 10 tsk. lakridsekstrakt L, piskes i sammen med æggeblommer og sukker Chokolade: 300 g. chokolade, chokolade og piskefløde koges op så chokoladen smelter og er "opløst" i fløden, sættes på køl til næste dag hvor den og æggeblommer piskes som vanligt. |
Lav hjemmelavet is uden brug af ismaskine med vores opskriftGammeldags hjemmelavet is er blevet utroligt populært at lave derhjemme. Ikke nok med, at det smager fantastisk, så ved man også præcis, hvilke ingredienser der er brugt, og man kan selv eksperimentere med smage og konsistenser.Mange laver i dag hjemmelavet is ved hjælp af en Ninja Creami eller en anden ismaskine, men man kan faktisk sagtens lave hjemmelavet is uden ismaskine. Hvis du følger vores hjemmelavet is opskrift, får du verdens bedste hjemmelavet is, hvis vi selv skal sige det, helt uden brug af ismaskine. Vores opskrift på hjemmelavet is er uden mælk. Hjemmelavet is med fløde smager nemlig bedre og har en mere fyldig og cremet smag – det synes vi i hvert fald hos DK-Kogebogen. Når det kommer til hjemmelavet is og holdbarhed, så kan vores opskrift på hjemmelavet is holde sig i flere måneder, hvis isen opbevares i en lufttæt beholder med en frysetemperatur på -18 grader eller lavere. Hjemmelavet parfait is kræver ikke ismaskineNår vores opskrift på hjemmelavet is ikke kræver en ismaskine, så skyldes det, at der er tale om hjemmelavet parfait is. Is parfait er en klassisk fransk isdessert, som ikke kræver omrøring og som derfor kan laves uden ismaskine. Det er desuden en is, som laves med fløde, æggeblommer og sukker – præcis ligesom vores is parfait opskrift.Hjemmelavet is til nytår er som regel et hit, men hjemmelavet is kan serveres til et væld af lejligheder. Det værende til fødselsdag, sommerfest i haven, børnefødselsdag eller bare som en hyggelig forkælelse på en helt almindelig hverdag. Vores parfait is opskrift er supernem at gå til og hurtig at lave, og kræver hverken ismaskine eller andre remedier – perfekt til både hverdag og fest. Ofte stillede spørgsmål om hjemmelavet is (FAQ)Hvordan laver man hjemmelavet is?Man kan lave hjemmelavet is med en ismaskine, fx Ninja Creami, men man kan også lave hjemmelavet parfait is, som ikke kræver omrøring og som derfor kan laves uden køkkenmaskiner.Hvad er forskellen på parfait og is?Parfait is skal, i modsætning til almindelig is, ikke omrøres og kræver derfor ingen ismaskine at lave. Parfait is indeholder desuden typisk væsentlig færre ingredienser end traditionel is.Hvad er parfait is?Parfait is er is, der laves uden omrøring og som kun består af fløde, æggeblommer og sukker. |
|
Opskriften er vist 277548 gange,
og udskrevet 1899 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (64 stemmer) |
|
Kommentarer Jeannette - 2020-07-30 09:49:31 Bedste og nemmeste is 👍 Per - 2017-05-02 15:30:24 Hvor lang tid isen skal fryses afhænger af flere ting, hvor kold din fryser er, hvor meget is du sætter i fryseren af gangen, og hvor store bøtter du fryser ned i. Umidelbart ville jeg sige natten over. DEN HURTIGE - 2013-04-26 13:35:59 hvor lang tid skal den fryses HURTIGT SVAR TAK! Cecilie - 2012-09-17 19:50:36 nu har vi lavet isen 4 gange og jeg er 9 år og har selv lavet den Cecilie - 2012-09-03 18:59:00 Nu skal den bare i frysen vi smagte cremen neij hvor smagte den godt den opskrift er for god! Cecilie! - 2012-06-30 10:20:19 Mmmmm.... nam den ser lækker ud!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne