Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Orientalske rejer

Orientalske rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Dorthe

Indsendt :


Orientalske rejer, billede 4 Orientalske rejer, billede 1 Orientalske rejer, billede 2 Orientalske rejer, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 tsk. Karry, madras
   
2 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Timian, tørret
Bouillonterning, grøntsag 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
750 gram Rejer uden skal, kogte
   
  Pynt:
Timian, frisk
   
Opskrift:
Svits peberfrugter og porre i ringe i smørret.
Tilsæt presset hvidløgsfed og karry. Svits yderligere 1 minut.
Tilsæt bouillonterning, hvidvin, fløde og tomater. Varm saucen op.
Smag til med salt, peber og timian.
Tilsæt rejerne til allersidst og varm retten igennem.

Tips:

Tilbehør som hovedret kan evt. være ris og dampet broccoli eller grønne asparges.

Tilbehør som forret
(til ca. 6-8 personer) kunne evt. være toastbrød smurt med hvidløgssmør, ristet gyldne i ovnen hvorefter revet ost drysses over.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 17196 gange,
og udskrevet 202 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8120 (1933 kcal)
KJ pr. Pers. 2030 (483 kcal)
Vægt ialt 2026 gram
Vægt pr. Pers. 506 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 400 KJ (95 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 2.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-01-15 22:13:28
Wauw! Sikke en dejlig ret. Vi er helt vilde med den her hjemme og kan klart anbefales! :) vi brugte kun halv så mange rejer og lidt ekstra hvidvin. :)

Dorte11  -  2014-08-11 15:58:00
I stedet for hvidvin kan man bruge bouillon.

Camilla  -  2014-07-16 22:28:25
Smagte rigtig godt. Havde brug for en opskrift til at komme af med nogle ikke så gode discount-rejer jeg havde fået købt, og det fungerede rigtig fint. God smag. Jeg puttede ikke hvidvin i og gav den også en skefuld karrypasta. Dejlig med ris til.

svane1204  -  2014-03-31 15:25:23
Hejsa. Kan man bruge noget andet i stedet for hvidvin.?

Søren  -  2010-07-28 17:22:25
Rigtig god som forret. Serverede den med flutes og persillesmør. Gav den en lille smule stærk karry, da den ellers smagte lidt for meget af fløde. Brugte tigerrejer i stedet for alm. rejer. Absolut et hit blandt mine gæster.

Hausfrau  -  2008-03-13 16:24:59
Super forret. Alle var helt vilde. Jeg vil dog nok reducere rejemængden til det halve næste, gang, da retten er ret fyldig