Lækker mørbradgryde 02

Lækker mørbradgryde 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mariapedersen

Indsendt :


Lækker mørbradgryde 02, billede 4 Lækker mørbradgryde 02, billede 1 Lækker mørbradgryde 02, billede 2 Lækker mørbradgryde 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
300 gram Bacon i tern
   
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
3 ds. Cocktailpølser, konserves 1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
   
  Sauce:
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika
1 tsk. Cayennepeber
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
Opskrift:
Puds mørbarden og skær i tynde skiver.
Hak løget, rens champignon og skær dem i kvarte.

Steg først bacon og mørbrad på panden, tag dem af. Steg dernæst løg og champignon på panden og tag også dem af.

Smelt lidt margarine i panden og rør melen ud i tilsæt mælk, fløde, krydderier og bouillon.
Smag evt til med salt.

Når sovsen er klar tilsættes de andre ting fra panden samt cocktailpølser.
varm godt igennem og server med ris eller kartoffelmos.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (425 stemmer)

Opskriften er vist 1751865 gange,
og udskrevet 78030 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16924 (4029 kcal)
KJ pr. Pers. 2820 (671 kcal)
Vægt ialt 2718 gram
Vægt pr. Pers. 453 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 622 KJ (148 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mikal K  -  2018-02-19 15:11:42
Har lavet denne mange gange, og børnene siger at den er langt bedre end Bedstes, det siger rigtig meget :)

Birthe og Søren  -  2017-09-09 19:17:25
En rigtig dejlig ret...smager fantastisk. Den skal vores gæster smage næste gang. ....PRØV DET :-)

Morten  -  2017-09-08 14:56:30
Jeg holder mig til Cocktailpølser med skind, der er ikke noget være med Cocktailpølser uden en smule bid i. Cocktailpølser i gamle dage havde mere smag og mere bid, jeg syntes det er syndt at jaka har ændret måden de laver det på.

Erik  -  2015-12-09 17:30:14
Jeg har lavet denne ret gentagne gange. Den er vidunderlig. Vi er ikke så glade for champignoner herhjemme, så vi bruger gerne peberfrugt, helst orange, og det er bare rigtig godt

Per j   -  2015-11-03 13:56:33
Skal lave retten om lidt glæder mig mums

Majbritt  -  2015-01-07 11:51:53
Undrer mig utrolig mange gange over folks kritik ang. cocktailpølser fra dåse. Vi kan vel ikke komme uden om at smag og behag er forskellige. Personligt vil jeg KUN have cocktailpølser fra dåse, elsker dem og gider ikke de andre med skind på. Ergo, - smag og behag ER forskellige, men undrer mig endnu mere over at folk har så stor en trang til at fortælle vi andre at dem fra dåse er ulækre og smager forfærdeligt, for en der elsker dem. Og hvad har det egentlig med en ellers fantastisk ret ata gøre, som jeg selv har lavet et hav af gange, med cocktailpølser fra dåse og alle har elsket denne ret.

Lisa  -  2014-10-07 23:03:34
så lækker... jeg bruger dog alm coktailpølser og bruner lidt og så er det perfekt... genial at lave meget af og fryse ned...

mejsevej  -  2014-09-30 18:04:06
nem opskrift. læg dog mærke til at standarden er til 6 personer - sultne 6 personer. men en klart ny favorit mad, og jeg fik børnene til at spise champignon. lækker lækker

Kasper   -  2014-09-12 18:21:21
Lækker gryde . Har lavet den masser af gange uden at lave om i opskriften. Den er super god som den er. Og alle i familien er bare vild med den når jeg laver den som den er beskrevet i opskriften 😆

Steffen O.  -  2014-05-25 22:56:46
Jeg kan virkelig ikke se problemet i konserves cocktail pølser, kan nogen forklarer mig hvorfor folk syntes at det er så ulækkert at have i?

Steffen O.  -  2014-05-15 22:42:55
Jeg kan virkelig ikke se problemet i konserves cocktail pølser, kan nogen forklarer mig hvorfor folk syntes at det er så ulækkert at have i?

Mælkeallergikeren  -  2014-04-29 15:04:06
Jeg brugte laktosefri mælk og fløde (mærket valio) - det blev helt som hvis man havde brugt almindelige mælkeprodukter. Jeg lavede det hele i en gryde for at få plads til det, trods at jeg har en meget stor pande. Jeg brugte også mere fedtstof end skrevet, for det var slet ikke til grøntsagerne. Derudover brugte jeg også kun halvt så meget fløde og det blev super lækkert alligevel!

Jimmi  -  2014-02-28 18:56:15
Super super lækker med kartoffelmos til, kan helt sikkert anbefale den. Husk at tilføje tomatpureen, da den ikke er nævnt i opskriften. Vi skiftede champignonerne ud med rød peber og tilføjede lidt ekstra krydderier. Næste gang vil vi prøve med lidt mindre fløde og færre cocktailpølser, da begge dele var en anelse dominerende, men det er jo en smagssag :)

Mikal Kolstad  -  2014-02-26 18:37:47
Dette er en vinder, børnene elsker den, den er meget bedre end Bedstes mørbradgryde. Og det siget ikke så lidt.

ib jensen  -  2014-02-01 17:58:42
Det er jo Pramdragergryde :-)

John  -  2013-12-10 02:48:14
Hvad drikker man til mørbradgryde? Rødvin? Øl?

Line  -  2013-11-13 15:21:02
Rigtig god opskrift, jeg tilføjede chili da jeg syne s retten var for lidt krydret.

Søren  -  2013-09-26 13:08:11
Dåse coktail(pølser) er ikke cocktailpølser....Det er en synd at bruge sådan noget ligesom pulverkartoffelmos....Så lidt tid har vi da heller ikke til at lave noget godt og bruge de ting vi har

Price  -  2013-06-05 19:45:22
Til Justagirl - Spændende ! Jeg plejer at udskifte svinemørbrad med oksemørbrad, og så bruger jeg rødvin istedet for tomatpure, og rosenmarin og basillikum istedet for cayennepeber og paprika. Og så i med en halv stang vanillie ala blomsterberg, som koger med 10 minutter. Det sætter lige prikket over i'et. Tak for en god opskrift, vil give den 9.9

Justagirl  -  2013-05-21 16:31:15
Jeg skal lave opskriften her om lidt. :-)

  -  2013-05-17 20:13:55
lidt mindre cayenne peber for mit vedkommende, men ellers super opskrift! :)

Dennis B  -  2013-04-16 20:34:36
Lavede denne til 16 personer med flg få ændringer: Brugte KUN sødmælk - hverken vand til boullion terninger eller fløde. Brugte cocktailpølser fra pakke - ikke dåse. Serveret med Rodfrugtemos og flutes m/smør.. Smagte ganske fantastisk, men det blev lidt for "flydende" og derfor er ris nok bedre - med mindre man sikrer at mosen er meget fast :)

mimor  -  2013-04-11 12:50:36
Det smage fanstastisk

Erravs  -  2013-03-26 08:30:45
Hammer lækker ret... er altid et hit!! Er der nogen der ved om man kan erstatte fløden med Milda?? Har nemlig en nevø der har sukkersyge og han må gerne få Milda, men ikke piskefløde.

kurt  -  2013-03-20 16:40:43
synes godt da det er let lave

jørgensen  -  2013-03-18 18:53:03
Super god opskrift mætter hurtigt

  -  2013-02-25 18:18:11
Hvilke slags ris ville I servere til, til gæster? Jeg overvejer enten jasmin, basmati eller natur.

karina  -  2013-02-19 16:43:50
super lækker ret.. jeg vil så stege bacon og kødet hver for sig så det får en ordentlig stegeskorbe og bacon'er blir sprødt i stedet for slasket :)

Mickey  -  2013-01-04 16:16:28
Lavede den til en åbning på kokkeskole, tilføjede bare lidt rødvin , og lavede en rodfrugt mos , med pastinak gulerødder , kartoffel .. Super lækkert !

Mads L  -  2012-12-03 20:20:18
Lavede det med 0,5L18% madlavningsfløde og der blev det lidt tykt. Men smagen er himmelsk!

Steen  -  2012-11-03 18:27:10
SUPER ret... Kan kun sige, at den er utrolig lækker. En anelse stærk, hvis man ikke passer på med Paprikaen og Cayennepeberet, men det bestemmer man jo selv.. Ang. Cocktailpølserne så er der vist allerede sagt nok:-) et tital herfra ..:-)

Mutti  -  2012-10-17 07:33:40
Til "Kan ikke tåle tomater" - jeg får allergi og udslet af tomater, men ikke når jeg bruger økologiske tomater ! Tomater og kakao-bønner suger alt skidt i jorden op, så det sætter sig i frugten - derfor er det i mit tilfælde vigtigt at de er økologiske - håber det kan hjælpe dig også.

:-D  -  2012-10-14 16:35:57
dejlig ret, men udelader cocktail pølser

  -  2012-10-14 08:59:56
nem og lækker ret,men hold igen med cayennepeber.

  -  2012-09-25 15:32:37
Hvor længe skal retten koge/simre??

  -  2012-09-13 12:44:51
Kan man anvende kylling i stedet for mørbrad?

Jytte  -  2012-09-07 14:32:54
Jeg har lige lavet retten med få ændringer. Brugte skinkekød i tern i stedet for mørbrad. Fulgte opskriften indtil sovsen. Havde 1500 gram kød, men nøjedes med en halv liter piskefløde og bouillon af to terninger og så tog jeg en dåse hakkede tomater i. Jævnede dette med lys sovsejævner. Har nu en virkelig dejlig gryderet med en flot farve og kanon smag.

  -  2012-09-05 12:11:56
hvilken boullion er det der er beskrevet??

Jannie  -  2012-08-31 09:09:41
Super lækker ret, MEN brug dog aldrig konserves cocktailpølser, adr de smager frygtelig og kan ødelægge alt mad. Køb i stedet ekstra gode cocktailspølser som ligger i små pakker evt dem som bruges til pizza eller køb dem hos slagteren :o)

Dan  -  2012-06-29 19:01:34
Fløden kan nemt undværes, da sødmælk indeholder den helt rigtige fedtprocent. bare erstat fløden med sødmælk

Susanne  -  2012-06-12 19:44:48
Lækker ret, men jeg bruger nu færre cocktailpølser - og ikke dem fra dåse.

-  -  2012-05-21 13:56:28
Den lyder lækker! Glæder mig til at prøve i aften! :)

Flemming  -  2012-04-21 17:51:20
Retten ser godt ud - er ved at kreaere den- Bruge kokosmælk og Dolmio samt mejs og Frigodan's Thai ris. Ellers efter opskriften.

gian  -  2012-04-15 12:59:51
Virkelig lækker - bruger dog skummetmælk og cremefine 7%

-  -  2012-04-06 18:18:28
Super god og nem at lave.

mce  -  2012-04-05 22:13:41
super god, nem at tilberede

Carlos  -  2012-04-04 15:57:06
Elsker det, tilsætter evt. lidt peberfrugt, spiser det ofte, 1 kg. koster 8 eu. i spanien.

lars  -  2012-03-22 20:22:52
Lækker ret, evt. en klat gorgonzola i sovsen.

Lillemor  -  2012-02-18 18:18:37
Hej Formoder at der skal 0.5 liter væske pr. terning bouilloin ?? Det forklarer måske kommentarer på stærk sovs eller lidt sovs som nogen har skrevet om ??

  -  2012-02-03 15:58:08
Super lækker - altid den opskrift vi bruger, når den står på mørbradgryde. Den kan sagtens fryses, vi fryser altid resterne og den er helt fin når den bliver varmet op igen, bare lad den tø før den bliver varmet.

luise  -  2012-01-29 17:30:56
har tænkt mig at lave denne hjemmefra, så den er klar til skitur til 20 mand. Kan den fryses - er der nogen der har prøvet det ?

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her