Ungarsk risfad

Ungarsk risfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hanne

Indsendt :


Ungarsk risfad, billede 4 Ungarsk risfad, billede 1 Ungarsk risfad, billede 2 Ungarsk risfad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

300 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 tsk. Paprika, edelsuss
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
   
5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog risene som anvist på pakken.

Svits det finthakket løg i olien/margarinen til de er klare tilsæt paprika og svits det lidt med, hakket oksekød tilsættes og der røres til kødet har delt sig, salt og peber tilsættes sammen med bouillon lad det småsimre i 10 min.

Skær peberfrugterne ud i små stykker.

Tag et ovnfast fad med høj kant.Først lægges et tyndt lag hk.tomater og peberfrugt lidt salt og peber, så et lag kogte ris, et lag oksekød, sådan fortættes der, sidste lag skal være tomater og peberfrugt.
Halvdelen af cremefraichen fordeles over retten og der stikkes med en gaffel så det kommer ned i retten. Stanniol lægges tæt om fadet og det sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 25 min.

Resten af cremefraichen serveres til og evt. lidt groft brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (15 stemmer)

Opskriften er vist 47463 gange,
og udskrevet 927 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12758 (3037 kcal)
KJ pr. Pers. 3189 (759 kcal)
Vægt ialt 2772 gram
Vægt pr. Pers. 693 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 460 KJ (109 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 9.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2015-03-26 09:33:13
Godt med frisk persille ovenpå, så er den perfekt!

Sussi  -  2012-06-18 14:17:32
VIRKELIG god. Min datter på 13 mdr ELSKER det. Glæder mig til aftensmad, der skal vi nemlig have det ;)

Tommy  -  2012-04-21 13:15:58
Smager bare super, har lavet den mange gange.

Per  -  2012-02-07 23:27:09
Jeg bryder mig ikke om halvrå peberfrugter, så jeg vil nok tilsættte peberfrugten sammen med løget.

Emma  -  2011-05-18 14:10:20
Det er min mor der har sat den ind og det er min livret :) Tak mor

Marie  -  2010-10-23 18:39:41
Dejlig ret, men vær lige opmærksom, at det ikke er en god ide at svitse paprika ligesom man gør med karry, for så risikerer man at det får en bitter smag!

Amalie  -  2007-09-25 18:37:07
Uhm! Lækker ret og rimelig nem