Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Den klassiske gløgg

Den klassiske gløgg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Den klassiske gløgg, billede 4 Den klassiske gløgg, billede 1 Den klassiske gløgg, billede 2 Den klassiske gløgg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
2 Kardemomme, hele
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
12 Nelliker, hele
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   


Opskrift:

Hæld rødvinen i en emaljeret gryde og læg kanel og kardemomme ved i en lille gazepose. Varm op til lidt under kogepunktet, sluk under gryden og lad vinen trække under låg ca. 5 minutter.

Tilsæt sukker, citronsaft og tynde strimler gul skal af citronen.

Stik hele nelliker i de let bitre sevilla appelsiner eller pomeranser og læg dem i en opvarmet bowle sammen med rosiner og hele, smuttede mandler.

Hæld den varme vin over og server gløggen i små glaskrus.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (72 stemmer)

Opskriften er vist 177479 gange,
og udskrevet 4772 gange.


Energi:
KJ total 8275 (1970 kcal)
KJ pr. Pers. 2068 (492 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Pers. 371 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 557 KJ (132 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 17.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jeanet  -  2015-12-07 17:40:06
Hvor meget citron saft skal der i? :)


jeannette  -  2010-12-08 21:01:35
Skal man absolut koge vinen i en emaljeret gryde eller kan det undlades?


Stine  -  2010-12-06 12:50:03
Super god opskrift =)


  -  2008-12-22 18:34:27
jeg vil også gerne vide det. annamette


Lone  -  2008-12-21 22:59:57
Jeg har netop lavet den i dag - og det er en superopskrift, også uden kardemomme, som vi heller ikke havde!


Cathrine, igen  -  2007-11-06 22:52:45
Men de har ikke kardemomme her. Kan de undlades?


Cathrine  -  2007-11-06 22:51:26
Hii. Jeg vil lave noget godt traditionelt julegløgg til min Brasilianske værts familie.