Kommentarer
- 2016-12-17 08:06:27 Alkohol begynder at koge ved 78 graders celcius, men ligesom at vand ikke fordamper på stedet ved 100 graders celcius, gør alkohol heller ikke. Den kan med andre ord godt komme op og koge i kort tid, uden at det går mærkbart ud over alkoholindholdet.
Erik - 2012-12-09 14:37:07 En super opskrift! Mængden af rosiner, sukker, krydderier osv kan man justere efter smag og behag - resunatet bliver under alle omstændigheder i en helt, helt anden klasse end de nemme løsninger!! En bivirkning af at lave siruppen selv er at hele huset/lejligheden (og det meste af kvarteret) dufter af jul :-)
Erik - 2012-12-08 18:45:08 En super opskrift! Mængden af rosiner, sukker, krydderier osv kan man justere efter smag og behag - resunatet bliver under alle omstændigheder i en helt, helt anden klasse end de nemme løsninger!! En bivirkning af at lave siruppen selv er at hele huset/lejligheden (og det meste af kvarteret) dufter af jul :-)
- 2011-12-29 23:02:09 Simpelthen så god! Vil lave den for anden gang på en uge, så andre også kan få glæde af den, og julen er overstået ;) Aldrig mere færdiglavet gløgg!
khweide - 2010-11-27 14:49:06 Simpelthen fantastisk!
Marie - 2010-11-26 18:11:36 mht. alkohollen i glögg gav en lille wikipediasøgning følgende udsagn om nordisk glögg "To prepare glögg, spices and/or spice extract are mixed into the wine, which is then heated to 60°-70° Celsius (140°-158° Fahrenheit). The temperature should not be allowed to rise above 78.4° Celsius (173.12° Fahrenheit) in order to avoid evaporation of the alcohol".
Der er vel heller intet hygiejneargument i, at glöggen behøver opvarmning. Ved hurtig overslagsregning vil siruppen nok cirka lægge lige omkring de 60 w/v %, hvorved den er selvkonserverende. Alkohol er ikke et særlig godt miljø for bakterier heller.
Man kan ikke drikke sådanne væsker før de når ned under 75°C tænker jeg.
Konklusion: Jeg lavede siruppen for en times tid siden, i aften vil jeg lave glöggen færdig. Og jeg sætter det ikke op at koge.
Tanja - 2010-11-17 14:14:25 Dumt spørgsmål: Madeira....er det madeira rom? Eller hvad er det? For lige nedenunder står der jo brun rom?
Julle - 2009-12-10 09:34:14 Den er suuper god!! Skal laves for anden gang nu og vil i den forbindelse høre om man kan lave en stor portion sirup og gemme noget af det en uges tid og så brygge videre på det?
Per - 2009-11-22 12:56:45 Vi brugte en færdig gløgmiks med madelsplitter og rosiner, 200 gram.
Per - 2009-11-22 12:48:22 Gløggen skal bringes til kogepunktet, den skal ikke stå og bulderkoge.
- 2009-08-23 16:13:56 Hamregodt spørgsmål Tobias. Det er nemlig også min helt store bekymring :)
Lars i Tunesien - 2007-12-08 15:29:17 Meget laekker opskrift, den smager af aegt gammeldags gloegg!! Meget bedre end det man kan koebe fra supermarked;-)
Claus - 2007-11-27 17:03:00 Har lavet den flere år i træk nu og det føler bare lidt mere "rigtig" når man laver siruppen selv fra bunden. Har med held brugt portvin når jeg har været løbet tør for madeira.
Tobias - 2007-11-14 00:14:23 Hvis ingredienserne bringes til kogepunktet, fordamper alkohollen så ikke?
Astrid - 2007-11-14 00:02:33 Lækker. Bare argerligt hvis man bor i et land, der ikke importerer stjerneanis. (Så er det nemlig superdyrt)
Lars Schou Pedersen - 0000-00-00 00:00:00 Den var rigtigt god!
Nicoline - 0000-00-00 00:00:00 den var meget god
- 0000-00-00 00:00:00 sikkert meget god
|