Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

klatkager af risengrød

klatkager af risengrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Klatkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


klatkager af risengrød, billede 4 klatkager af risengrød, billede 1 klatkager af risengrød, billede 2 klatkager af risengrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Risengrød 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Til bagning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Mel røres i risengrøden. Æggene piskes sammen og tilsættes. Mælk tilsættes lidt efter lidt, til det har en konsistens som en lidt tyk havregrød. Dejen smages til med sukker og vanille, evt. kardemomme, citronskal eller muskat.


Smelt smør på en varm pande, når den bobler op og er lysebrun lægges dejen på i klatter. De bages lysebrune på begge sider

Beskrivelse:
Klatkager af risengrød
Hvad er en klatkage? Er det en pandekage, en vaffel, eller grød? Både og – den populære spise består som udgangspunkt af risengrød, som er rørt til en slags dej med æg, sukker, mel og evt. lidt vanilje. Klatkager af risengrød er faktisk en gammel opskrift, som i gamle dage blev brugt mest af nød tor at opbruge alt det man havde af madrester. Så klatkager af risengrød passer faktisk perfekt ind i vores dages tanker omkring stop af madspild. Netop i december måned er der alle muligheder for at lave klatkager af risengrød, da netop risengrød står på menuen i mange hjem rundt omkring. Og hvem kender ikke til at skulle kassere den sidste lille rest af risengrød? Klatkager af risengrød smager fantastisk, så der er ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i at bage en portion.

Klatkager tips
Klatkager kan faktisk laves af både risengrød og risalamande og serveres med et utal af tilbehør. Klatkager af risengrød er en sikker klassiker på morgenbordet efter juleaften, eller som lækker eftermiddagsmad eller dessert i december. Klatkager af risengrød behøver ikke altid strøs med sukker eller få en klat almindelig syltetøj. Hvad med at prøve dem med en lækker æble-brombær-kompot? Eller tranebærsovs med ahornsirup? Eller endda måske med noget lakridssukker? Klatkager med risengrød kan med fordel tilsættes lidt surt, f.eks. citronsaft eller lidt revet citronskal for at gøre dejen lidt mindre tung. Du kan også eksperimentere med at putte rosiner, hakkede mandler, tørrede tranebær eller andet soltørret frugt i dejen. Kun humør og ønsker sætter grænser for hvad dine klatkager af risengrød skal indeholde. En lun klatkage af risengrød vækker altid lykke hos store og små, men de kan faktisk også spises kolde som snack. Drys med lidt kanelsukker og put klatkager af risengrød i ungernes madpakke som en lille overraskelse i den søde juletid.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (391 stemmer)

Opskriften er vist 1102295 gange,
og udskrevet 12943 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4944 (1177 kcal)
KJ pr. Pers. 1236 (294 kcal)
Vægt ialt 756 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 653 KJ (155 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 12.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ellen minke  -  2019-12-26 22:00:02
kan de fryses

Signe  -  2019-11-10 10:32:47
Jeg elsker klatkager og jeg har prøvet mange forskellig opskrifter. Men det her er den bedste

Inger   -  2019-10-14 08:52:16
Lækkert med klatkager. Jeg måtte dog komme 2 spsk. mere mel i før at konsistensen var rigtig

Karen   -  2019-08-16 00:58:22
jeg laver dem i vaffelmaskinen

camilla  -  2019-05-25 15:26:39
de smagte rigtig godt og det er en god måde at bruge resterne af rigsengrøden

William  -  2019-01-07 12:01:09
De smager gooooodt 😋 mine unger siger at jeg skal lave dem hver weekend nu😳

Mariane  -  2018-11-08 17:56:04
Kan nu bedre lide klatkager af en rest havregrød. Tilsæt et æg, et par skefulde mel og lidt vanillesukker.

Palle  -  2017-10-08 16:05:43
4 spsk. hvedemel, så er de nemmere at vende på panden

Birgit  -  2017-10-08 15:16:40
Fin og nem opskrift. Smager dejligt!

  -  2017-10-06 16:43:03
De er de beste nogen sene 😋😉

  -  2017-10-04 18:01:38
Det er nogle af de bedste klatkager jeg har smagt, men nu har jeg jo også selv lavet dem😂😘

Karin  -  2017-03-19 11:22:30
De smager fantastisk 😘

TOM  -  2017-02-07 09:41:02
Ja klatkager smager godt

Birthe   -  2016-12-27 16:33:14
De kan fryses , nem dessert eller til kaffe. Lige til at tage op .

  -  2016-11-23 20:52:20
Lækker opskrift de blev perfekte. Kan de fryses??

Pia Abrahamsen   -  2016-10-31 18:09:30
Super fin opskrift. Nem at gå til :-) Min søn har glutenallergi, så vi lavede det med en glutenfri "hvid" mel, og det blev en succes :-) Bestemt ikke sidste gang, at vi gemmer det overskydende risengrød ;-)

Helene  -  2016-10-23 12:06:39
Super god opskrift. Brug kun "rigtig" grød, god og fast ikke flydende købe-shit :-)

John  -  2016-02-16 17:19:37
Put nogle havregryn i så bliver de rigtig gode

heicub  -  2015-05-09 13:53:09
Rigtig lækre.....godt tip : lav dem forholdsvis små (spsk str) og steg dem ved svag varme, så går de ikk i stykker og er nemme at vende. Da jeg fandt ud af det gik det nemmere :-)

  -  2015-02-19 12:38:13
Klatkager de smager af nam nam prøv at smage dem

susanne  -  2014-12-04 13:06:08
super gode og nemme og lave smagen er også god

Birgit  -  2014-11-23 19:28:31
Jeg kom alle ingredienserne. I en skål brugte håndmixer i 3. Min og dejen var perfekt. Og husk at lave 3 klat kager ad gangen og brug en tynd paletkniv til at vende med så går de ikke itu det er allertiders opskrift. Og de smagte himmelsk især efter en tur i skoven på en råkold novemberdag. :-D

  -  2014-11-16 10:46:47
De er super gode. Vent med at vende dem til de er næsten gennemstegt, så skiller de ikke.

Line  -  2012-12-03 19:41:01
et ekstra æg, og det passer fint... de skiller stadig nemt, men lidt tålmodighed, også er de perfekte :D

  -  2012-09-14 21:42:39
Smag er super men de bliver alt for tynde. Skal steges meget langsomt på pande for ikke at gå i stykker. Fandt ud af at de var nemmere at smide på bagepapir og i ovnen.

Lisa og Lotte  -  2011-10-31 17:05:20
Før var vi trætte og deprimerede, så prøvede vi disse klatkager, nu har vi det meget bedre. Tak for hjælpen klatkager!

  -  2011-09-25 17:08:39
Super opskrift, de bliver sprøde og lækre.

julenisserne  -  2010-12-15 09:04:03
Super lækre klatkager! -prøv evt. med rigtig vanilie :)

Stephanie  -  2010-02-22 11:07:04
Man må IKKE smage en dej til, når der er alm. æg i ! - Hvis den skal smages til, skal det være med pasteuriserede æg ! Bare lige en reminder :)

Jeppe  -  2010-02-14 11:53:36
Lav dem i en æbelskivepande, så behøver man ikke bøvle med at de går i stykker

Jeppe  -  2009-10-03 12:53:02
De er super lækre:D! jeg synes osse de skilder forholdvis nemt, så bare tag lidt ekstar mel i :D! mmmmh

linn hollbaum redekop  -  2009-09-06 11:11:58
hej jeg har hørt at man skal have smør i. skal der det eller hvad? hilsen linn der har prøvet at smage sådan en før i skolen

  -  2009-02-02 15:09:31
det er en super god opskrift og de smager godt mvh søren peter

veronica 4a 2009  -  2009-01-14 20:30:04
hey de er vildt gode man skal bage passe på man ik putter for meget mælk i det kom vi til men de er gode. ps. de er brst med syltetøj på hejhej

mumimor  -  2009-01-04 11:55:53
Hvis de skal være mere julede kan man blande saft- og skræl i fra enten appelsin eller citron, man kan også skifte vaniljen ud med tilsvarende kardemomme.

Nicoline-Mor og Far  -  2008-12-22 12:49:02
Det vil vi lave i eftermiddag, det er næsten bedre end pandekager... Kunne godt være vi skulle ha risengrød lidt oftere... God jul

Runa  -  2008-10-05 16:42:04
Disse er de bedste klatkager jeg hidtil har smagt, og de kan varmt anbefales! De kan endda blive endnu bedre med en ske hyldeblomstsaft blandet i dejen.

En der har fridag  -  2008-03-26 10:38:41
Klatkagerne smager også godt, hvis man lige blander lidt kokosmel i uhm!

Farmor  -  2008-02-05 22:49:46
Tip fra oldemors kogebog: Kom ikke for meget fedtstof på panden ad gangen, for så bliver klatterne for bløde og skiller ad under vending.

anne  -  2007-11-22 17:13:03
ja det var første gang jeg har prøvet at lave klatkager men rigtig super gode det er ikke sidste gang uhm dejlig

Ann Dragør  -  2007-09-24 19:43:06
de er neme at lave og smager godt..... men man skal ha tålmodighed under stegning ellers går de i stykker

en fra 7 klasse  -  2007-02-19 20:45:27
jeg hader risengrød men kan godt lide klatkager(: <3

Mor til 3  -  2006-12-24 08:24:47
Supergode serveres juleaftendag om morgenen - rester fra risengrøden skaber igen stor glæde

en mor  -  2006-12-10 20:31:34
risengrød er hit....men der er altid rester som er ærgelige at kyle ud, derfor er disse lækre klatkager en løsning. Kan dog ikke se af opskriften om æggene skal piskes op eller bare sammen!? enjoy

mig  -  2006-12-02 16:04:01
det er nemme at lave og smager vildt godt. men de skiller lidt ad. men skal nok bare lige lære det....:-) heeh

weeslie  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare et hit - vi elsker dem - intet mindre. Pas på ikke at stege ved for høj varme - hellere lidt længere ved lavere temperatur.

cvj80  -  0000-00-00 00:00:00
De er super lækre, og nemme at lave, de var et hit hos familien