Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice











Ovnstegt okseculotte

Ovnstegt okseculotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ovnstegt okseculotte, billede 4 Ovnstegt okseculotte, billede 1 Ovnstegt okseculotte, billede 2 Ovnstegt okseculotte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Okseculotte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kartoffelsalat:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
   
  Dressing:
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Estragon. tørret
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   


Opskrift:

Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på.


Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent.

Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være.

Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud.


Fransk kartoffelsalat:
Kog kartoflerne.

Bland ingredienserne til dressingen.

Skræl og hak løget fint. Skær kartoflerne i skiver mens de endnu er varme. Læg kartofler og løg i en skål og hæld dressingen over. Lad salaten stå køligt indtil serveringen.

Drys persille over til pynt.

Server i tynde skiver med en kold kartoffelsalat og blandet grøn salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)

Opskriften er vist 159422 gange,
og udskrevet 3517 gange.


Energi:
KJ total 18612 (4431 kcal)
KJ pr. Pers. 4653 (1107 kcal)
Vægt ialt 2704 gram
Vægt pr. Pers. 676 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 688 KJ (163 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 10.1 gram
Kulhydrat 7.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirsten  -  2008-11-01 07:27:40
Men det afhænger jo nok af oksekødet........vores var ihvertfald mørt og saftigt......ligesom det skulle være....mums