Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Alis ovnkylling

Alis ovnkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kylling hel

Oprindelsesland : Iran

IranIndsendt af : lya

Indsendt :


Alis ovnkylling, billede 4 Alis ovnkylling, billede 1 Alis ovnkylling, billede 2 Alis ovnkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Marinade:
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 cm. Ingefær, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 spsk. Karry, madras
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
  Til fadet:
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   


Opskrift:

Ingredienserne til marinaden blendes godt.

kylling parteres eller brug kyllingeover lår.
kyllingestykkerne lægges i et ovnfastfad hvor marinaden hældes over.

bages i ovnen i ca 1- 1½ time ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Serveres med basmatiris og salat




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (117 stemmer)

Opskriften er vist 166381 gange,
og udskrevet 3441 gange.


Energi:
KJ total 7081 (1686 kcal)
KJ pr. Pers. 1770 (421 kcal)
Vægt ialt 1544 gram
Vægt pr. Pers. 386 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 458 KJ (109 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per Ramsdal  -  2013-10-15 19:01:21
Hej Ali. Det er en fantastisk kylling. Skøn krydderblanding. Som at være der.... i Iran. Tak for det. Kh. Per


Lusijobi  -  2013-02-21 14:13:41
Man kan sagtens undvære karry og ingefær, men retten kommer så bare ikke til sin ret. Man kan sagtens få karry der har god smag men ikke er stærk. Prøv at nøjes med halvdelen.


  -  2013-02-07 16:36:53
kan man godt lade vær med at bruge ingefær og karry ? vi er ik så meget til stærk mad....


fremravende  -  2011-02-27 19:22:14
Jeg tilførte retten en teske sirup for at bringe balance i sur / sød smagen.. Fantastisk! Kom også citrongræs i hvilket var super men kan undværes. Smil Jakob


Mogens Lauridsen  -  2011-02-20 15:28:43
Denne opskrift er dejlig. Som en anden skriver - så lidt kedelig ud som opskrift, men det rettede den fuld bod på ved spisningen. Den skal prøves igen og så vil jeg tilsætte lidt ananas. Jeg har en ide om at det vil være godt heri med en lidt syrlig smag også, men den er absolut værd at spise uden.


Inge V.  -  2010-09-10 13:40:31
Denne ret er bare god. Marinaden så lidt kedelig ud, men det var den bestemt ikke, da retten var færdig. Smager skønt og er nem at tilberede.


Sille  -  2010-07-08 15:57:25
den skal HELT sikkert prøves :) tak for at dele


Jesper, Åbyhøj  -  2010-04-06 09:43:00
Det her er præcis en af den slags opskrifter man bør have i sit standard arsenal. Let at lave, konsistent godt resultat. Og man kan selv variere mængden af karry, ingefær etc. efter smag og behag. Jeg kommer lidt ekstra hvidløg og karry i, og nogen gange lidt fløde i bunden. Tak Ali!


  -  2010-01-30 13:32:55
Retten smager godt glemte dog karry og tre tomater brugte jeg, i steden for fløde brugte jeg økologisk soya chisine ( kolesterolfri ) man skal virklig passe på ikke ar bruge for meget ingefær , da jeg kun havde citron på flaske smagt jeg det til på den måde. En anden vigtig ting som jeg ændrede på retten, var at bruge kyllinginderfile i små tern, som jeg havde liggende ( ca 800 gram ).


Bennar  -  2009-01-17 15:19:01
Rigtig god ret. Jeg tilsatte lidt fløde tilsidst.


helle krogh  -  2008-11-03 23:14:14
Super lækker opskrift.. Vi synes dog der var for meget citronsmag, så sparer lidt på det næste gang... Men ellers nemt og MEGET lækkert


Lene  -  2007-06-27 19:47:56
Super lækker ret