Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet andesteg med æbler og svesker

Grillet andesteg med æbler og svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Per K.

Indsendt :


Grillet andesteg med æbler og svesker, billede 4 Grillet andesteg med æbler og svesker, billede 1 Grillet andesteg med æbler og svesker, billede 2 Grillet andesteg med æbler og svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
   
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
10 Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
   


Opskrift:

Start grillen op.

Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig, kan også laves i drypbakken på grillen.


Gnid anden ind- og udvendig med salt og peber og fyld den med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor.

Når kullene er varme hældes de i bakkerne i siden af grillen, foliebakke placeres imellem. Risten læges på plads, og anden lægges på grillen med brystet nedad i ca. 1 time. Herefter vendes anden og steget færdig med brystet opad.

Tid ca. 20-25 minutter pr ½ kg.

Chek om anden er færdig ved at stikke en gaffel i leddet mellem lår og bryst kødsaften skal være klar. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer.

Når anden er færdigstegt tages den af grillen og hviler ca. 5 minutter. Parter anden, skær ned langs brystbenet og skær fileterne af, herefter lår og vinger.

Sovs:
Væden fra indmaden sigtes og bringes atter i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Tips:

Der lægges løbende nye kul på grillen, en 4-5 stykker pr ½ time, tages ditrekte fra posen







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 64480 gange,
og udskrevet 3334 gange.


Energi:
KJ total 1295 (308 kcal)
KJ pr. Pers. 323 (77 kcal)
Vægt ialt 200 gram
Vægt pr. Pers. 50 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 647 KJ (154 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 0.5 gram
Kulhydrat 38.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Rasmus  -  2011-12-12 14:48:23
Har lige et spørgsmål det der står med tips ang. kul vil det ikke give røg som Når man tænder op i kul starteren ?


pen  -  2009-11-30 19:21:37
6 stk.


Achmed  -  2007-12-24 11:26:39
Har lavet andesteg på weber de sidste 3 år, med succes hver gang. Hvis man har en stor stegholder kan man med succes placere foliebakken på selve risten med andefar`s stegholder ovenpå. Gør det lidt nemmere..


Hanne  -  2007-12-17 08:01:43
Sæt foliebakken på et stativ eller lignende, der kan tåle varmen, mellen kullene. Det gør, at skyen til saucen ikke får smag af kulstøv, men smager af "juleand". Hvis I bruger mursten under foliebakken, pas på hvis I løfter webergrillen med bordpladen.