Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet

Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 4 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 1 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 2 Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kål:
500 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
200 gram Feta. 40+
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
lidt Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 bdt. Kørvel, frisk
0.25 bdt. Estragon, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kød:
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
100 gram Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 spsk. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler nye
   


Opskrift:

Kål:
pluk de yderste blade fra kålen og kassér disse. Del spidskålen i kvarte.

Kog nu kålen i masser af letsaltet vand cirka 3-4 minutter. Tag derefter kålen op og køl den hurtigt ned i is­koldt vand. Dryp kålen af og placer styk­kerne på et spækbræt. Skær det meste af stokken af og del hver kvarte spidskål i 2.

Rul nu kålstykkerne sammen og kom dem i smørsmurte kokotter eller runde folieforme. Du kan også bare lave en stor kål-oste-form.

Krydr hvert stykke med salt, peber og dryp olie og citronsaft ud over. Drys derpå med revne feta og krydderurter.

Stil kålformene i en forvarmet ovn på 180 grader C. alm. ovn i cirka 12 minutter, så de bliver gratineret.

Kød:
skær et par steder i fedtet på hver kotelet og tryk dem let flade. Krydr nu kødet med salt og peber.

Placer koteletterne på en varm pande og steg dem i halvt olie, halvt smør. Steg hver kotelet 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde.

Pynt:
pil og vask rødløget. Snit det herefter i helt tynde løgringe. Dette gøres bedst på et mandolinjern. Kom ringene i en skål og tilsæt yoghurt, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber og rør sammen.

Server nu kålen på en tallerken og læg koteletten ved siden af med løg på toppen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (10 stemmer)

Opskriften er vist 48975 gange,
og udskrevet 2324 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2015-07-27 22:05:20
Det er bare ikke en god kombination af smage. 1 stjerne.