Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bankekød med marineret hvidkål

Bankekød med marineret hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1000 g.kalve- eller okseklump bov eller tykkam
 lidthvedemel
300 g.løg
2 fedhvidløg
7.5 dl.kalvefond eller vand
3-4 laurbærblade
 knust sort peber
 
 Tilbehør:
1000 g.jævne kartofler
2 dl.sødmælk
100 g.smør
0.25 bdt.persille
 
 Kål:
0.25 hvidkål
 lidtcitronsaft
2 fedhvidløg (fintskåret)
 lidthakket chili
 lidtplukket mynte
 


Opskrift:

Det afparerede kød skæres i rimeligt store skiver på cirka 2 cm tykkelse, på tværs af kødtrådene. Herefter ban­kes hvert stykke kød med en kødhammer eller noget andet tungt, ja måske en flad grydebund.

Krydr nu hvert stykke kød med salt og peber. Vend kødet i mel på begge sider og kom det på en varm pande i lidt mad­olie.

Brun nu hvert stykke kød gyldent på begge sider. Kom det derefter over i en braisergryde.

Hak løget groft sammen med hvidløg og sauter begge dele på samme pande, som kødet blev stegt på. Tilsæt så kalve­fonden og laurbærblade samt knust sort peber. Bring det i kog og hæld derpå over kødet i braisergryden.

Dæk nu gryden med et låg og braiser nu kødet helt mørt i ovnen ved 185 grader i cirka 30 minutter.

Når kødet er mørt, fjernes låget, og saucen koges nu let ind.

Tilbehør:
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i rigeligt vand. Sigt så vandet fra og damp nu kartoflerne godt af og mos herefter med et piskeris.

Kom mælk og smør i en gryde og varm op, tilsæt nu de moste kartofler og pisk sammen. Krydr med salt og peber.

Kål:
vask og skyl hvidkålet godt og dryp af. Snit derefter i mindre stykker og kom dem i en skål. Krydr med salt og peber, citronsaft, hvidløg og oliven­olie samt chili og vend godt sammen. Kom derefter mynte i.

Server nu bankekødet i braisergryden med lidt grofthakket persille oven på og mosen ved siden af.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bankekød



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 15709 gange,
og udskrevet 277 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Raidar  -  2011-10-17 23:42:23
denne opskrift er spænnende og en dejlig variant især med kålen til, UHM !!!


lyksus  -  2008-10-17 15:05:03
Rigtig - rigtig lækkert! Rigtig god salat og så nul fedt - i salaten altså!