kalve- eller okseklump bov eller tykkam1000 g. kalve- eller okseklump bov eller tykkam
lidt
hvedemel lidt hvedemel
300
g.
løg300 g. løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
7.5
dl.
kalvefond eller vand7.5 dl. kalvefond eller vand
3-4
laurbærblade3-4 laurbærblade
knust sort peber knust sort peber
Tilbehør: Tilbehør:
1000
g.
jævne kartofler1000 g. jævne kartofler
2
dl.
sødmælk2 dl. sødmælk
100
g.
smør100 g. smør
0.25
bdt.
persille0.25 bdt. persille
Kål: Kål:
0.25
hvidkål0.25 hvidkål
lidt
citronsaft lidt citronsaft
2
fed
hvidløg (fintskåret)2 fed hvidløg (fintskåret)
lidt
hakket chili lidt hakket chili
lidt
plukket mynte lidt plukket mynte
Opskrift:
Det afparerede kød skæres i rimeligt store skiver på cirka 2 cm tykkelse, på tværs af kødtrådene. Herefter bankes hvert stykke kød med en kødhammer eller noget andet tungt, ja måske en flad grydebund.
Krydr nu hvert stykke kød med salt og peber. Vend kødet i mel på begge sider og kom det på en varm pande i lidt madolie.
Brun nu hvert stykke kød gyldent på begge sider. Kom det derefter over i en braisergryde.
Hak løget groft sammen med hvidløg og sauter begge dele på samme pande, som kødet blev stegt på. Tilsæt så kalvefonden og laurbærblade samt knust sort peber. Bring det i kog og hæld derpå over kødet i braisergryden.
Dæk nu gryden med et låg og braiser nu kødet helt mørt i ovnen ved 185 grader i cirka 30 minutter.
Når kødet er mørt, fjernes låget, og saucen koges nu let ind.
Tilbehør:
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i rigeligt vand. Sigt så vandet fra og damp nu kartoflerne godt af og mos herefter med et piskeris.
Kom mælk og smør i en gryde og varm op, tilsæt nu de moste kartofler og pisk sammen. Krydr med salt og peber.
Kål:
vask og skyl hvidkålet godt og dryp af. Snit derefter i mindre stykker og kom dem i en skål. Krydr med salt og peber, citronsaft, hvidløg og olivenolie samt chili og vend godt sammen. Kom derefter mynte i.
Server nu bankekødet i braisergryden med lidt grofthakket persille oven på og mosen ved siden af.