Læg majsbladene i blød i varmt vand i ca. ½ time.
Tør dem i køkkenrulle.
Pisk fedtet blødt og luftigt.
Bland med, bagepulver og salt i en skål og rør fedtet i lidt af gangen.
Tilsæt forsigtigt den lunkne bouillon.
Pisk derefter 4-5 minutter, til dejen er blød og lidt smidig.
Læg ca. 1 spsk. dej på midten af hvert blad eller smørrebrødspapir.
Spred den ud, næsten ud til langsiderne med ikke helt ud til enderne..
Læg en strøgen spsk. fyld midt på dejen.
Fold den ene langside lidt mere end halvvejs ind over fyldet.
Fold den modsatte langside ca. 2½ cm. Ind over den første så fyldet lukkes inde i sit svøb.
Fold enderne op over samlingen, så de overlapper hinanden.
De færdigsvøbte tamales lægges oven på hinanden med sammenføjningerne nedad i et dørslag til dampning.
Kom vand i en gryde, til det står 2 cm fra sigtens bund, når den er hængt over grydens kant.
Læg låg på og dampkog i ca. 1 time ved svag varme.
Læg de færdigkogte tamales i et fad og server dem straks.
De kan godt laves i forvejen og blot varmes op ca. ½ time før de skal spises
Tips:Se opskrifter på fyldet her:
Mole poblano
Pollo en adobo
Picadillo
Kødet til fyldet skal være skåret i ganske små terninger.