Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller (hurtige)

Boller (hurtige), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ruth

Indsendt :



Ingredienser:
100 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Gær
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
5-korns blandingen koges i vandet ca 5 min. Hæld derefter dette over i en skål og tilsæt mælk, olie, æg, revet gulerod, sukker og salt. Gæren udrøres i dette og til sidst tilsættes melet lidt efter lidt. Formes straks til boller (ca 16 stk) som hæver 30 min. Bages i ca 20 min ved 225 gr

Tips:

Virkelig lækre boller som kun skal hæve én gang


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på boller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (22 stemmer)

Opskriften er vist 41823 gange,
og udskrevet 731 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11536 (2746 kcal)
KJ pr. stk. 721 (171 kcal)
Vægt ialt 1231 gram
Vægt pr. stk. 76 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 937 KJ (223 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 34.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-12-27 08:16:10
Min dej blev helt flydende så måtte komme dobbelt så meget mel i. Alligevel blev der kun 18 boller

  -  2013-03-23 22:16:35
Jet her også lavet den, super god snag' men mine blev helt flade' også blev der 30 boller, selvom de var store, nogen der har prøvet det samme eller har et forslag så de bliver OK?

Sara  -  2011-09-19 20:13:19
De er rigtig gode. Jeg bagte uden æg, da det ikke lige var i mit køleskab, så brugte 1 dl olie (i stedet for 1/2 dl), og de blev rigtig gode.

  -  2010-07-17 10:22:55
Tilsatte også et æble og brugte en ske til at forme dem med, så man behøver ikke mere mel, de blev bare super goé :0)

Peter  -  2009-03-14 17:27:28
Lækre og sunde boller, som vi er helt vilde med. Kan anvendes til suppe, sandwich og som morgenbrød. Der skal nok påregnes mere mel end i opskriften.

Futtefie  -  2008-07-13 08:32:37
Kan man bage dem uden gulerod?

beethoven  -  2006-12-16 00:26:35
De er bare gode. Har bagt dem flere gange nu og har altid nogle i fryseren, lige til at tage op og varme hvis der kommer gæster.

Erik  -  0000-00-00 00:00:00
Har lige bagt bollerne. De er bare rigtig gode. Kan varmt anbefales.