De nemmeste boller

De nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt af : Miccen

Indsendt :      Red:

De nemmeste boller, billede 4 De nemmeste boller, billede 1 De nemmeste boller, billede 2 De nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
8 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Opløs gæren i lunkent vand (30 grader C.) Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper.

Tril dejen til en pølse, og skær i passende stk. Form til kugler og stil dem på en beklædt plade. Dæk med et rent håndklæde, stil til hævning i 10-20 min.

Pensel med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader C almindelig ovn.

Tips:

Kom evt. kardemomme el. vanllie i, efter smag.


karakterer:
Opskriften er vist 4379593 gange,
og udskrevet 49522 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (2418 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12183 (2900 kcal)
KJ pr. stk. 761 (181 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2021-08-22 10:20:00
Jeg bruger ymer i stedet for mælk og lader dem hæve inden jeg ruller dem til boller. så bliver let og luftig

Anni  -  2021-08-13 16:28:58
Er virkelige nemme og en af familiens favoritter. Ælter dem på min elskede Kenwood, så opvasken er overkommelig bagefter.

Alice  -  2021-07-28 13:32:52
Perfekte boller og perfekt opskrift😀🇩🇰🇩🇰

Emma   -  2021-06-28 10:49:18
Kan man godt bruge bagepulver i stedet for gær

Anna Maria Rose   -  2021-06-25 21:30:17
mangler en lille smugle mere mel, men ellers er de mega gode har bagt dem massere af gange. :) ☺️

Margit  -  2021-05-22 15:49:09
Der skal mere mel i ellers er de klistrede. Har bagt dem er utal af gange, udover mere mel, tilsætter jeg dejen lidt kanel og vanillesukker, samt nogle spiseskeer cremefraiche. De bliver så lækre😀

Lone  -  2021-05-13 10:10:00
De bedste boller og opskrift passer perfekt

Kim andersen  -  2021-04-16 14:55:35
Min dej manglede meget mel ud over dd 600g der skulle i

Diya Bharati  -  2021-03-23 19:30:56
Det er en god opskrift men kraver MEGET oprydning bagefter. Men det er ellers en fantastik opskrift

R. Jensen  -  2021-02-25 12:15:01
Nemme og super lækre boller. Ælter dem ikke, men rører kun med dejkrog på min håndmixer. Bruger skeer til at forme dem og sætte på bageplade. Sommetider skræller jeg et par æbler, skærer i tern og putter i dejen og drysser med kanelsukker på toppen inden bagning, eller putter chokoladeknapper i. Super lækre som en form for "kage". Ungerne elsker dem.

Anette Theil  -  2021-02-21 14:16:13
Super gode boller. Jeg tilføjer 2 spsk. Sia frø 2spsk. Hampfrø og 2 spsk. Solsikkekerner. Det giver bollerne lidt knas. Jeg udskifter mælken med havredrik og det fungerer fint.

Demet  -  2021-02-20 10:27:15
Tænker de sikkert skal prøves igen, men med en længere hævetid. Nu gjorde jeg som der præcis stod i opskriften og de blev hårde og røg desværre ud :(

Søren   -  2021-02-15 16:20:36
De mindste boller jeg har haft i munden

Agnes  -  2021-02-11 08:25:53
De er så gode!

Tony  -  2021-02-10 08:56:56
Efter vand og mel er blandet sammen ligner det slet ikke en dej

Lisbethh Thisted   -  2021-02-09 15:47:19
Har lige bagt disse skønne boller.uhm. Jeg er erfaren husmor og ved at dejen skal hævd gerne en time. Det nævnes ikke i opskriften🙊🙊🙊. Er bange for hvis en uerfaren bager bollerne så bliver de meget anderledes 👎👎og det er meget synd.

Valborg  -  2021-01-31 11:06:57
Den er super god, min familie elsker dem!

gulddrean  -  2021-01-28 10:51:20
de er virklig gode man kan bage dem med damp og så kan man også hæve dem mange flere gange man kan saktsen lave dem med lidt kardemumme i eller man kan lave dem til grove ved at tage 50 g far melet og lave det om grahams mel og man tager nogle karner hel og lykke mad baningen

Daniel  -  2021-01-25 13:44:51
pisse gode

  -  2021-01-20 10:19:23
Super lækre! Er lige blevet sat i ovnen og hele huset dufter af de himmelske boller :-)

Random person  -  2021-01-18 18:18:15
Min lærer plejer at bruge denne kogebog når vi har hjemkundskab. Jeg var hjemme hos min veninde der har hjemkundskab den tid jeg ikke har det, og så bagte hun nogle super gode boller nemlig disse. :)

  -  2021-01-18 10:11:22
Kan helt klart anbefale🤩

  -  2021-01-12 12:01:22
der står ikke man skal bruge mælk?

  -  2021-01-12 11:44:12
de var mega gode dem kan jeg godt finde på at lave til morgenmad

Pani Hansen  -  2021-01-11 12:31:33
Idag har jeg lavet dem med en nip kardemomme, vanilje. Da jeg lavede dem var der en del mel der ikke kunne ældes i så jeg tilføjede lidt ekstra olie & letmælk. Nu står de til hævning og ser fantastisk ud & om lidt pinsler jeg dem med æg & drysser sesam på så må vi se om ungerne kan lide det til frokost nu hvor der er 3 unger hjemme til hjemme skole & en hjemme fra børnehaven PGA. Covid-19.

Charlotte   -  2020-12-27 00:14:27
Lette og luftige boller, smagte dejligt

  -  2020-12-22 15:08:22
meget god

Hanne  -  2020-12-15 07:01:34
Rigtig gode boller istedet for mælk bruger jeg ymer eller a 38 og dejen hæver 2 gange .jeg har ovnen på 200 grader og tar ca 10 min .bollerne bliver rigtig svampet .

seb  -  2020-12-11 23:14:52
Hey jeg fik nogle tunge boller uden luft huller er lidt i tvivl om hvorfor, om det kan skyldes jeg ikke har fået eldet dem nok, eller hvor den er gået galt har fuldt opskriften bortset fra at min dej hævede en time inden de blev trillet til kugler.

Cilja og Silke  -  2020-11-18 16:54:53
Bollerne var rigtig gøre til at starte med så vi puttede mere vand i efterfølgende og de blev bedere vi puttede ca. 5 dl men den blev en lille smule våd så vi ville råde jer til at putte 4 eller 3 dl i

  -  2020-11-18 15:26:39
Jeg lader altid mine hæve ved 50 grader i ovnen og de bliver meget store synes jeg

Mig  -  2020-11-15 12:03:11
8 spsk vand? Menes der ikke 8 dl?

Kenny G  -  2020-11-05 22:42:42
8 spiseskeer vand... kan vi ikke bare få det ændret til én deciliter? Der er ikke brug for flere unødvendige volumen mål og beskidte skeer.

Janus - Grønland  -  2020-11-03 22:19:36
Jeg gjorde bare som der stod - og ikke alt muligt andet - tilsatte kun kærlighed ud over - de blev super gode

Kevin  -  2020-10-29 17:54:43
Jeg bruger 4 dl lunkent vand istedet for mælk og spiseskeer vand. Bruger 12 gram tørgær istedet. Bruger 1,5 teeske salt. Aktiverer gæren med 4dlmvand, 6 teskeer sukker, 0,5dl olie og 12g tørgær. Står ca 10-15 min. Måler 600g mel og 1,5 teeske salt i røremaskine. Når gæren er aktiveren røre jeg de våde ting i de tørre. Første hævning 1t20min. Deler dejen op i ca 80g stykker og ruller dem runde. Trykker dem flade med mine plastic skraber. Og lader dem hæve ca 30 min på en bradepande med bagepapir. Det bliver sindsyg luftige og mega bløde. Og den ekstra salt giver dem en god smag

Cecilie   -  2020-10-21 20:19:51
Dejlig nemme og meget kan skiftes ud. Jeg bruger smør og lidt mere end der står i opskriften og så har jeg haft tilføjet lidt solsikkekerner og lidt revet gulerød. En god bundopskrift, hvor man selv kan tilpasse og ændre lidt.

Camilla Pedersen   -  2020-10-19 16:10:23
Rigtig gode og nemme boller. Jeg valgte at tage solsikker i, og de smagte lækkert. Dog er bollerne meget små.

Benedicte Hansen  -  2020-10-10 12:25:57
De er helt perfekte

Hanne   -  2020-09-26 13:32:56
Kan man gemme dejen til i køleskabet natten over

Carsten Bech  -  2020-09-26 12:05:37
efterår så bager vi sylter osv . men sjovt nok når jeg bager boller er det altid denne opskrift, mega nem og bruge, slår aldrig fejl - og du kan selv tilsætte hvad som helst jeg bruger gerne rosiner eller kardemome,

Annrette  -  2020-09-22 16:31:31
Super nemme har prøvet at bage dem i dag og de er bare gode ikke sidste gang jeg prøver

Kaja  -  2020-09-19 10:47:13
Okay har fulgt opskriften til punkt og prikke, de er ret små, og alligevel har jeg kun 9 i alt? 😅 Hvad gik der lige galt der.

Stefanie  -  2020-09-16 16:45:22
Super nem opskrift, den er idiot sikker, og fungerer super godt. Den er let at gå til, og nem at huske. Også bliver bollerne dejlige store! Dejen er super let og elegant at samarbejde med. Så klart en opskrift som jeg vil anbefale

linda   -  2020-09-12 09:05:03
Bagte dem i morges, og fulgte opskriften. Jeg brugte 800-900 g mel for at dejen skulle slippe. Underligt???

Anna  -  2020-09-09 12:52:35
Nem at lave 😋

Ulla  -  2020-09-05 15:26:36
Det er det bedste franskbrød jeg har bagt til dato 😉

Mussi  -  2020-08-28 22:43:32
Dejen er lækker blød at arbejde med, de står lige nu til hævning :-) Jeg glæder mig til at servere dem for min kæreste, når han kommer hjem fra natarbejde

stine  -  2020-08-27 14:01:56
rati god og lækker boller

Anne  -  2020-08-22 23:05:01
Super nemme! De er rigtig god og smager godt

Thea  -  2020-08-20 14:49:22
Ser mega lækre ud, synes bare de er ufattelig små, selvom jeg både lod dem hæve før og efter formning

Silje  -  2020-08-15 11:28:57
De ser lækre ud, men jeg har ikke smagt dem endnu.

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her