Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































De nemmeste boller

De nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt af : Miccen

Indsendt :


De nemmeste boller, billede 4 De nemmeste boller, billede 1 De nemmeste boller, billede 2 De nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
8 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Opløs gæren i lunkent vand (30 grader C.) Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper.

Tril dejen til en pølse, og skær i passende stk. Form til kugler og stil dem på en beklædt plade. Dæk med et rent håndklæde, stil til hævning i 10-20 min.

Pensel med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader C almindelig ovn.

Tips:

Kom evt. kardemomme el. vanllie i, efter smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (2220 stemmer)

Opskriften er vist 4034326 gange,
og udskrevet 47188 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12183 (2900 kcal)
KJ pr. stk. 761 (181 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2021-01-20 10:19:23
Super lækre! Er lige blevet sat i ovnen og hele huset dufter af de himmelske boller :-)

Random person  -  2021-01-18 18:18:15
Min lærer plejer at bruge denne kogebog når vi har hjemkundskab. Jeg var hjemme hos min veninde der har hjemkundskab den tid jeg ikke har det, og så bagte hun nogle super gode boller nemlig disse. :)

  -  2021-01-18 10:11:22
Kan helt klart anbefale🤩

  -  2021-01-12 12:01:22
der står ikke man skal bruge mælk?

  -  2021-01-12 11:44:12
de var mega gode dem kan jeg godt finde på at lave til morgenmad

Pani Hansen  -  2021-01-11 12:31:33
Idag har jeg lavet dem med en nip kardemomme, vanilje. Da jeg lavede dem var der en del mel der ikke kunne ældes i så jeg tilføjede lidt ekstra olie & letmælk. Nu står de til hævning og ser fantastisk ud & om lidt pinsler jeg dem med æg & drysser sesam på så må vi se om ungerne kan lide det til frokost nu hvor der er 3 unger hjemme til hjemme skole & en hjemme fra børnehaven PGA. Covid-19.

Charlotte   -  2020-12-27 00:14:27
Lette og luftige boller, smagte dejligt

  -  2020-12-22 15:08:22
meget god

Hanne  -  2020-12-15 07:01:34
Rigtig gode boller istedet for mælk bruger jeg ymer eller a 38 og dejen hæver 2 gange .jeg har ovnen på 200 grader og tar ca 10 min .bollerne bliver rigtig svampet .

seb  -  2020-12-11 23:14:52
Hey jeg fik nogle tunge boller uden luft huller er lidt i tvivl om hvorfor, om det kan skyldes jeg ikke har fået eldet dem nok, eller hvor den er gået galt har fuldt opskriften bortset fra at min dej hævede en time inden de blev trillet til kugler.

Cilja og Silke  -  2020-11-18 16:54:53
Bollerne var rigtig gøre til at starte med så vi puttede mere vand i efterfølgende og de blev bedere vi puttede ca. 5 dl men den blev en lille smule våd så vi ville råde jer til at putte 4 eller 3 dl i

  -  2020-11-18 15:26:39
Jeg lader altid mine hæve ved 50 grader i ovnen og de bliver meget store synes jeg

Mig  -  2020-11-15 12:03:11
8 spsk vand? Menes der ikke 8 dl?

Kenny G  -  2020-11-05 22:42:42
8 spiseskeer vand... kan vi ikke bare få det ændret til én deciliter? Der er ikke brug for flere unødvendige volumen mål og beskidte skeer.

Janus - Grønland  -  2020-11-03 22:19:36
Jeg gjorde bare som der stod - og ikke alt muligt andet - tilsatte kun kærlighed ud over - de blev super gode

Kevin  -  2020-10-29 17:54:43
Jeg bruger 4 dl lunkent vand istedet for mælk og spiseskeer vand. Bruger 12 gram tørgær istedet. Bruger 1,5 teeske salt. Aktiverer gæren med 4dlmvand, 6 teskeer sukker, 0,5dl olie og 12g tørgær. Står ca 10-15 min. Måler 600g mel og 1,5 teeske salt i røremaskine. Når gæren er aktiveren røre jeg de våde ting i de tørre. Første hævning 1t20min. Deler dejen op i ca 80g stykker og ruller dem runde. Trykker dem flade med mine plastic skraber. Og lader dem hæve ca 30 min på en bradepande med bagepapir. Det bliver sindsyg luftige og mega bløde. Og den ekstra salt giver dem en god smag

Cecilie   -  2020-10-21 20:19:51
Dejlig nemme og meget kan skiftes ud. Jeg bruger smør og lidt mere end der står i opskriften og så har jeg haft tilføjet lidt solsikkekerner og lidt revet gulerød. En god bundopskrift, hvor man selv kan tilpasse og ændre lidt.

Camilla Pedersen   -  2020-10-19 16:10:23
Rigtig gode og nemme boller. Jeg valgte at tage solsikker i, og de smagte lækkert. Dog er bollerne meget små.

Benedicte Hansen  -  2020-10-10 12:25:57
De er helt perfekte

Hanne   -  2020-09-26 13:32:56
Kan man gemme dejen til i køleskabet natten over

Carsten Bech  -  2020-09-26 12:05:37
efterår så bager vi sylter osv . men sjovt nok når jeg bager boller er det altid denne opskrift, mega nem og bruge, slår aldrig fejl - og du kan selv tilsætte hvad som helst jeg bruger gerne rosiner eller kardemome,

Annrette  -  2020-09-22 16:31:31
Super nemme har prøvet at bage dem i dag og de er bare gode ikke sidste gang jeg prøver

Kaja  -  2020-09-19 10:47:13
Okay har fulgt opskriften til punkt og prikke, de er ret små, og alligevel har jeg kun 9 i alt? 😅 Hvad gik der lige galt der.

Stefanie  -  2020-09-16 16:45:22
Super nem opskrift, den er idiot sikker, og fungerer super godt. Den er let at gå til, og nem at huske. Også bliver bollerne dejlige store! Dejen er super let og elegant at samarbejde med. Så klart en opskrift som jeg vil anbefale

linda   -  2020-09-12 09:05:03
Bagte dem i morges, og fulgte opskriften. Jeg brugte 800-900 g mel for at dejen skulle slippe. Underligt???

Anna  -  2020-09-09 12:52:35
Nem at lave 😋

Ulla  -  2020-09-05 15:26:36
Det er det bedste franskbrød jeg har bagt til dato 😉

Mussi  -  2020-08-28 22:43:32
Dejen er lækker blød at arbejde med, de står lige nu til hævning :-) Jeg glæder mig til at servere dem for min kæreste, når han kommer hjem fra natarbejde

stine  -  2020-08-27 14:01:56
rati god og lækker boller

Anne  -  2020-08-22 23:05:01
Super nemme! De er rigtig god og smager godt

Thea  -  2020-08-20 14:49:22
Ser mega lækre ud, synes bare de er ufattelig små, selvom jeg både lod dem hæve før og efter formning

Silje  -  2020-08-15 11:28:57
De ser lækre ud, men jeg har ikke smagt dem endnu.

Jumanah   -  2020-08-11 00:20:05
De var rigtig gode og bløde, lige som jeg forventede. De bedste jeg har bagt,og vil helt sikkert bage dem igen. Ps. I stedet for at pænsle dem med æg ,pænslede jeg dem med lidt mælk og lidt olie.

The quick baker   -  2020-08-01 10:13:45
De blev faktisk helt okay, brugte tørgær istedet og tilfreds med resultatet.

Hilal  -  2020-07-26 08:57:38
Super nemme! De bedste boller jeg har bagt 😊!

Lasse  -  2020-06-11 15:41:46
De er rigtig gode og de smager bare godt

Dorthe  -  2020-05-15 19:39:34
Jeg har lige bagt dem med hakkede valnødder i. Spændt på hvordan de bliver

mig  -  2020-05-14 09:56:16
man skal stå meget tidlig op hvis man skal nå at bagr dem en hverdagsmorgen

Pauline  -  2020-05-01 22:10:55
Rigtig nem, hurtig og god opskrift på smagfulde boller.

Linda  -  2020-04-25 04:23:34
Mormor råd: Dejen lod jeg hæve en time og derefter 30 mins hævet efter formning af bollerne... hævning er ALT... fantastisk let opskrift!!

Michael Kristensen  -  2020-04-15 08:45:20
De var god 😀😀🙏

Katrine Tomsen   -  2020-04-09 09:48:51
Jeg jag lavet dem flere gange men fortrækker slet ikke at pensle dem

N  -  2020-04-09 09:37:20
Nem opskrift og hurtige at smide sammen. Men synes at 600g mel stadig er for meget. Jeg har ca. 50-100g i overskud.

Hanne vilhelmsen   -  2020-04-09 09:00:52
Super gode boller jeg har bagt dem til kollegaerne jeg har bare skiftet mælken ud med a 38 de bliver så lækkert svampet

Kim Frandsen  -  2020-04-08 14:51:33
Fantastisk opskrift, jeg savnede min mormors boller, og da konen ikke gad bage måtte jeg i gang for første gang nogensinde siden hjemkundskab i skolen for 30 år siden! De smagte fantastisk! Mums.

Sidra  -  2020-04-04 18:54:17
Jeg synes de er hævet ret fint. Jeg er sikker på, at de nok skal blive lækre efter, at de får lov til at blive bagt. Det her er en dejlig nem og klassisk opskrift. Good good. 👍🏾👍🏾

Kris  -  2020-04-04 09:35:20
Er det forvarmet ovn?

Mette  -  2020-04-03 14:24:25
Super lækre boller

Malene sb  -  2020-03-28 11:13:19
Rigtig gode boller, nemme at lave og portionen passer perfekt til 16 stk på en bradepande 😍

  -  2020-03-25 14:53:29
Mest nemme lækre boller og min søn på 4 elsker at være med og så er de hurtige færdige 😍😍😍

Laura  -  2020-03-17 13:08:20
Rigtig god boller og lige til at gå til :-)

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her