De nemmeste boller

De nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt af : Miccen

Indsendt :      Red:

De nemmeste boller, billede 4 De nemmeste boller, billede 1 De nemmeste boller, billede 2 De nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
8 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Opløs gæren i lunkent vand (30 grader C.) Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper.

Tril dejen til en pølse, og skær i passende stk. Form til kugler og stil dem på en beklædt plade. Dæk med et rent håndklæde, stil til hævning i 10-20 min.

Pensel med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader C almindelig ovn.

Tips:

Kom evt. kardemomme el. vanllie i, efter smag.


karakterer:
Opskriften er vist 4828969 gange,
og udskrevet 51615 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (2548 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12183 (2900 kcal)
KJ pr. stk. 761 (181 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Emilie  -  2022-05-02 12:57:08
smagte dejligt

Bamse 2  -  2022-04-03 08:35:39
Nemme at lave

Luna!   -  2022-03-21 16:57:40
Gode boller, bager dem tit. Vi pytter enden chokolade eller rosiner i det elsker folk her hjemme. Kan kun anbefale dem. Lader dem så hæve lidt 20-30 min inden jeg ruller dem mere for syndes selv de bliver mere luftige af det

  -  2022-03-06 17:53:06
Jeg har brugt denne opskrift massevis af gange, den er super god. Jeg plejer at vende bollerne i et fad med lunkent vand og ruller dem efterfølgende i de korn man kan lide, hæves Lunt et par timer ☕️Her i huset synes ungerne at sesam og solsikkekerner spiller godt sammen.

  -  2021-12-11 13:45:04
De er virkelig gode🤟

Karolina  -  2021-12-05 18:30:03
Hej, tror du det er muligt at erstatte gæren med surdej istedet?

  -  2021-12-04 02:48:34
Rigtig gode! De bedste! Men husk at hæve dejen i en time.

Marianne  -  2021-11-09 08:16:56
Den bedste opskrift på boller. Dejlig bløde og luftige. Jeg har brugt denne opskrift i mange år og de lykkedes hver gang. Jeg tilføjer både kardemomme og vanilie og det bliver så godt. De kan virkelig anbefales.

Gitte  -  2021-10-22 17:12:42
Undrer mig over at de hver gang jeg bager dem sprækker i dejen, når de bages… Nogen der ved hvorfor eller hvad jeg kan gøre.

to unge piger på 11  -  2021-10-06 15:08:33
har lige bagt dem de smagte virkelig godt med smør og marmelade og honing. selv vi kan lave dem uden hjælp. #supernemme #megagode #anbefaler 👌😘😁💕🙌🍞🍞🧈

  -  2021-10-03 16:26:07
Super gode boller, jeg brugte kun 25 g gær og de hævede fint og blev store flotte boller

Maja   -  2021-09-30 16:12:40
Gode boller👊

  -  2021-09-26 19:26:05
Nem og lækker opskrift😊 men jeg brugte mælk til pensling i stedet for æg, og så lod jeg dejen hæve før dejen blev lavet til boller, så altså 2 hævninger😉

Helle  -  2021-09-19 09:48:11
Nem opskrift, virkelig gode boller 👍

  -  2021-08-22 10:20:00
Jeg bruger ymer i stedet for mælk og lader dem hæve inden jeg ruller dem til boller. så bliver let og luftig

Anni  -  2021-08-13 16:28:58
Er virkelige nemme og en af familiens favoritter. Ælter dem på min elskede Kenwood, så opvasken er overkommelig bagefter.

Alice  -  2021-07-28 13:32:52
Perfekte boller og perfekt opskrift😀🇩🇰🇩🇰

Emma   -  2021-06-28 10:49:18
Kan man godt bruge bagepulver i stedet for gær

Anna Maria Rose   -  2021-06-25 21:30:17
mangler en lille smugle mere mel, men ellers er de mega gode har bagt dem massere af gange. :) ☺️

Margit  -  2021-05-22 15:49:09
Der skal mere mel i ellers er de klistrede. Har bagt dem er utal af gange, udover mere mel, tilsætter jeg dejen lidt kanel og vanillesukker, samt nogle spiseskeer cremefraiche. De bliver så lækre😀

Lone  -  2021-05-13 10:10:00
De bedste boller og opskrift passer perfekt

Kim andersen  -  2021-04-16 14:55:35
Min dej manglede meget mel ud over dd 600g der skulle i

Diya Bharati  -  2021-03-23 19:30:56
Det er en god opskrift men kraver MEGET oprydning bagefter. Men det er ellers en fantastik opskrift

R. Jensen  -  2021-02-25 12:15:01
Nemme og super lækre boller. Ælter dem ikke, men rører kun med dejkrog på min håndmixer. Bruger skeer til at forme dem og sætte på bageplade. Sommetider skræller jeg et par æbler, skærer i tern og putter i dejen og drysser med kanelsukker på toppen inden bagning, eller putter chokoladeknapper i. Super lækre som en form for "kage". Ungerne elsker dem.

Anette Theil  -  2021-02-21 14:16:13
Super gode boller. Jeg tilføjer 2 spsk. Sia frø 2spsk. Hampfrø og 2 spsk. Solsikkekerner. Det giver bollerne lidt knas. Jeg udskifter mælken med havredrik og det fungerer fint.

Demet  -  2021-02-20 10:27:15
Tænker de sikkert skal prøves igen, men med en længere hævetid. Nu gjorde jeg som der præcis stod i opskriften og de blev hårde og røg desværre ud :(

Søren   -  2021-02-15 16:20:36
De mindste boller jeg har haft i munden

Agnes  -  2021-02-11 08:25:53
De er så gode!

Tony  -  2021-02-10 08:56:56
Efter vand og mel er blandet sammen ligner det slet ikke en dej

Lisbethh Thisted   -  2021-02-09 15:47:19
Har lige bagt disse skønne boller.uhm. Jeg er erfaren husmor og ved at dejen skal hævd gerne en time. Det nævnes ikke i opskriften🙊🙊🙊. Er bange for hvis en uerfaren bager bollerne så bliver de meget anderledes 👎👎og det er meget synd.

Valborg  -  2021-01-31 11:06:57
Den er super god, min familie elsker dem!

gulddrean  -  2021-01-28 10:51:20
de er virklig gode man kan bage dem med damp og så kan man også hæve dem mange flere gange man kan saktsen lave dem med lidt kardemumme i eller man kan lave dem til grove ved at tage 50 g far melet og lave det om grahams mel og man tager nogle karner hel og lykke mad baningen

Daniel  -  2021-01-25 13:44:51
pisse gode

  -  2021-01-20 10:19:23
Super lækre! Er lige blevet sat i ovnen og hele huset dufter af de himmelske boller :-)

Random person  -  2021-01-18 18:18:15
Min lærer plejer at bruge denne kogebog når vi har hjemkundskab. Jeg var hjemme hos min veninde der har hjemkundskab den tid jeg ikke har det, og så bagte hun nogle super gode boller nemlig disse. :)

  -  2021-01-18 10:11:22
Kan helt klart anbefale🤩

  -  2021-01-12 12:01:22
der står ikke man skal bruge mælk?

  -  2021-01-12 11:44:12
de var mega gode dem kan jeg godt finde på at lave til morgenmad

Pani Hansen  -  2021-01-11 12:31:33
Idag har jeg lavet dem med en nip kardemomme, vanilje. Da jeg lavede dem var der en del mel der ikke kunne ældes i så jeg tilføjede lidt ekstra olie & letmælk. Nu står de til hævning og ser fantastisk ud & om lidt pinsler jeg dem med æg & drysser sesam på så må vi se om ungerne kan lide det til frokost nu hvor der er 3 unger hjemme til hjemme skole & en hjemme fra børnehaven PGA. Covid-19.

Charlotte   -  2020-12-27 00:14:27
Lette og luftige boller, smagte dejligt

  -  2020-12-22 15:08:22
meget god

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her