Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































De nemmeste boller

De nemmeste boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 40 minutter

Indsendt af : Miccen

Indsendt :


De nemmeste boller, billede 4 De nemmeste boller, billede 1 De nemmeste boller, billede 2 De nemmeste boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
8 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.75 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Opløs gæren i lunkent vand (30 grader C.) Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper.

Tril dejen til en pølse, og skær i passende stk. Form til kugler og stil dem på en beklædt plade. Dæk med et rent håndklæde, stil til hævning i 10-20 min.

Pensel med æg og bages 10-12 min. ved 225 grader C almindelig ovn.

Tips:

Kom evt. kardemomme el. vanllie i, efter smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (2108 stemmer)

Opskriften er vist 3867041 gange,
og udskrevet 46110 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12183 (2900 kcal)
KJ pr. stk. 761 (181 kcal)
Vægt ialt 1212 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1005 KJ (239 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Cecilie   -  2020-10-21 20:19:51
Dejlig nemme og meget kan skiftes ud. Jeg bruger smør og lidt mere end der står i opskriften og så har jeg haft tilføjet lidt solsikkekerner og lidt revet gulerød. En god bundopskrift, hvor man selv kan tilpasse og ændre lidt.

Camilla Pedersen   -  2020-10-19 16:10:23
Rigtig gode og nemme boller. Jeg valgte at tage solsikker i, og de smagte lækkert. Dog er bollerne meget små.

Benedicte Hansen  -  2020-10-10 12:25:57
De er helt perfekte

Carsten Bech  -  2020-09-26 12:05:37
efterår så bager vi sylter osv . men sjovt nok når jeg bager boller er det altid denne opskrift, mega nem og bruge, slår aldrig fejl - og du kan selv tilsætte hvad som helst jeg bruger gerne rosiner eller kardemome,

linda   -  2020-09-12 09:05:03
Bagte dem i morges, og fulgte opskriften. Jeg brugte 800-900 g mel for at dejen skulle slippe. Underligt???

Anna  -  2020-09-09 12:52:35
Nem at lave 😋

Ulla  -  2020-09-05 15:26:36
Det er det bedste franskbrød jeg har bagt til dato 😉

Mussi  -  2020-08-28 22:43:32
Dejen er lækker blød at arbejde med, de står lige nu til hævning :-) Jeg glæder mig til at servere dem for min kæreste, når han kommer hjem fra natarbejde

stine  -  2020-08-27 14:01:56
rati god og lækker boller

Anne  -  2020-08-22 23:05:01
Super nemme! De er rigtig god og smager godt

Thea  -  2020-08-20 14:49:22
Ser mega lækre ud, synes bare de er ufattelig små, selvom jeg både lod dem hæve før og efter formning

Silje  -  2020-08-15 11:28:57
De ser lækre ud, men jeg har ikke smagt dem endnu.

Jumanah   -  2020-08-11 00:20:05
De var rigtig gode og bløde, lige som jeg forventede. De bedste jeg har bagt,og vil helt sikkert bage dem igen. Ps. I stedet for at pænsle dem med æg ,pænslede jeg dem med lidt mælk og lidt olie.

The quick baker   -  2020-08-01 10:13:45
De blev faktisk helt okay, brugte tørgær istedet og tilfreds med resultatet.

Hilal  -  2020-07-26 08:57:38
Super nemme! De bedste boller jeg har bagt 😊!

Lasse  -  2020-06-11 15:41:46
De er rigtig gode og de smager bare godt

Dorthe  -  2020-05-15 19:39:34
Jeg har lige bagt dem med hakkede valnødder i. Spændt på hvordan de bliver

mig  -  2020-05-14 09:56:16
man skal stå meget tidlig op hvis man skal nå at bagr dem en hverdagsmorgen

Pauline  -  2020-05-01 22:10:55
Rigtig nem, hurtig og god opskrift på smagfulde boller.

Linda  -  2020-04-25 04:23:34
Mormor råd: Dejen lod jeg hæve en time og derefter 30 mins hævet efter formning af bollerne... hævning er ALT... fantastisk let opskrift!!

Michael Kristensen  -  2020-04-15 08:45:20
De var god 😀😀🙏

Katrine Tomsen   -  2020-04-09 09:48:51
Jeg jag lavet dem flere gange men fortrækker slet ikke at pensle dem

N  -  2020-04-09 09:37:20
Nem opskrift og hurtige at smide sammen. Men synes at 600g mel stadig er for meget. Jeg har ca. 50-100g i overskud.

Hanne vilhelmsen   -  2020-04-09 09:00:52
Super gode boller jeg har bagt dem til kollegaerne jeg har bare skiftet mælken ud med a 38 de bliver så lækkert svampet

Kim Frandsen  -  2020-04-08 14:51:33
Fantastisk opskrift, jeg savnede min mormors boller, og da konen ikke gad bage måtte jeg i gang for første gang nogensinde siden hjemkundskab i skolen for 30 år siden! De smagte fantastisk! Mums.

Sidra  -  2020-04-04 18:54:17
Jeg synes de er hævet ret fint. Jeg er sikker på, at de nok skal blive lækre efter, at de får lov til at blive bagt. Det her er en dejlig nem og klassisk opskrift. Good good. 👍🏾👍🏾

Kris  -  2020-04-04 09:35:20
Er det forvarmet ovn?

Mette  -  2020-04-03 14:24:25
Super lækre boller

Malene sb  -  2020-03-28 11:13:19
Rigtig gode boller, nemme at lave og portionen passer perfekt til 16 stk på en bradepande 😍

  -  2020-03-25 14:53:29
Mest nemme lækre boller og min søn på 4 elsker at være med og så er de hurtige færdige 😍😍😍

Laura  -  2020-03-17 13:08:20
Rigtig god boller og lige til at gå til :-)

Regina  -  2020-03-14 14:11:19
Lækre men jeg skulle kun lave 16 boller men på den en blade var der 12 og på den anden var der 9

Birthe Bennetsen   -  2020-03-02 01:13:44
Bagte boller i dag, men kunne ikke få dem til at hæve, hvad kan være gået galt? Gjorde nøjagtig som der stod i opskriften De smagte godt nok.

Mt  -  2020-02-19 15:14:16
Hvor mange boller kan jeg bage af et kg hvedemel, uden en hel masse tillægs produkter?

Jimmy  -  2020-02-14 08:24:12
Og solsikkeolie er fint :-)

Jimmy  -  2020-02-14 08:23:40
Jeg har brugt denne opskrift mange gange nu, med et herligt resultat hver gang. Man putter jo altid lidt nyt i gang for gang :-) Jeg retter den til 32 boller, og opløser kun 50 g gær i 2,5 dl lunkent vand. Luner de 6 dl mælk. Stryer også vanillesukker over. Herlige fødselsdagsboller. 4 plader med 8 boller på hver, og lader dem hæve 30-40 min. Bager en plade af gangen midt i ovnen på 225 grader i max 10 min.

Muddi  -  2020-02-01 20:57:43
Super goe boller. Kom en smule solsikkekerner i. Det blev de bestemt ikke dårligere af.

Jokke  -  2020-01-24 22:09:44
Er der nogen, som har erfaring med brug af varmluftsovn til denne opskrift?

Stine Petersen  -  2019-12-12 17:36:37
Nem opskrift, lækre boller!! Jeg bagte 3 portioner til min fødselsdag for nylig - der blev spist tre boller pr. person i snit, og alle roste dem. I dag har jeg lige bagt dem igen, hvor jeg har skiftet halvdelen af melet ud med grahamsmel. De er også mega lækre! Prøv dem 😁

  -  2019-11-14 08:47:19
Hvilket olie?

Klaud  -  2019-10-28 20:13:13
Super gode boller👍🏻👍🏻👍🏻

Tommy  -  2019-10-24 14:34:23
Nem opskrift og de bliver rigtig gode! Brugte mælk i stedet for æg til pensling, da jeg manglede æg, men det blev nu også fint, selvom æg nok er at foretrække.

  -  2019-10-12 21:34:05
De er så nemme at lave

Kurt  -  2019-10-06 04:09:11
Ledte efter en ny bolledej da den anden jeg benyttede fik bollerne til at gå fra hinanden. Gæren kan udskiftes med 2 strøgne teske fulde bagepulver Jeg brugte smør istedet for olie (50 gram) Bage tid i en kold gas ovn 18-22 minutter, ved 225 grader. Udemærket opskrift

  -  2019-07-21 11:36:49
Jeg syntes, det var en meget lille portion, da jeg så dejen.. Så formede 8 normalt størrelse (inden hævning/bagning) boller ud af dejen! Satte dem til hævning oven på ovnen da den forvarmede - de blev meget store!! Så lader du dem hæve på et lunt sted (som min mor altid lærte mig jeg skulle)I 20 min... så skal de være meget(!) små ved formingen af dem og antallet på 16-20 passer, hvis du vil have normalt str boller som resultat. For de endte med at blive ekstremt store og voksede vildt flot. De blev lette, luftige,var delikate og er lette og hurtige at lave.. Vil lave dem igen, men næste gang vil jeg få beskrevet antal ud af dejen. For ih hvor de voksede.

  -  2019-07-17 22:24:27
Overraskende lette og bløde med den korte hævetid.

Per  -  2019-05-25 09:51:05
Nemme boller

Lesen   -  2019-05-04 09:52:07
bliver bollerne som på billederne

Nina  -  2019-04-25 18:49:14
Kan det virkelig passe at dejen kun skal hæve 20 min inden bagning?

Lea  -  2019-04-13 15:37:44
Nemme og gode. Dejen kan også bruges til pølsehorn.

Isabelle  -  2019-03-16 14:40:43
8 spsk. er 1,2 dl ;)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her