Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ølbraiseret svinekæber

Ølbraiseret svinekæber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kæbeklumper

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Ølbraiseret svinekæber, billede 4 Ølbraiseret svinekæber, billede 1 Ølbraiseret svinekæber, billede 2 Ølbraiseret svinekæber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram svinekæber - kæbeklumper
   
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
200 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 tsk. Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Mørk øl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
   
  Sovs:
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Fedthinden skæres fra svinekæberne. Grøntsagerne skæres i tern og svitses godt igennem i smør og olie sammen med bacon skåret i tern.

Tilsæt timian salt og peber og kæbeklumper og lad det brune.

Tilsæt så tomatpure og øl og lad det simre til kødet er mørt, en god times tid.

Tag kæbeklumperne op og tilsæt creme fraiche til saucen og smag med salt og peber.

Serveres med en god kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (14 stemmer)

Opskriften er vist 49999 gange,
og udskrevet 1266 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15106 (3596 kcal)
KJ pr. Pers. 2517 (599 kcal)
Vægt ialt 2698 gram
Vægt pr. Pers. 449 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 9.4 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte  -  2017-05-24 06:16:35
en dyr ret og lave, men lækker😘