Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange.
Kålen tages op og dryppes af i et dørslag.
Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande.
Saften af 1 citron samt 3 spsk. olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber.
Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.
Koteletterne vendes i mel, krydres med salt og peber og steges på panden ved svag varme i ca. 10 minutter.
Server spidskålen med et godt drys af krydderurter pandestegte koteletter nye kartofler og lidt smeltet smør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.7
(16 stemmer)
Opskriften er vist 74793 gange, og udskrevet 3464 gange.
Energi:
KJ total 10353 (2465 kcal)
KJ pr. Pers. 2588 (616 kcal)
Vægt ialt 2682 gram
Vægt pr. Pers. 670 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 386 KJ (91 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 4.1 gram Kulhydrat 8.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Beth - 2008-09-19 13:25:48 Skær kålen ud i mindre stykker. Det er svært at håndtere så store stykker spidskål på tallerkenen. Og man kan nemmere selv bestemme hvor meget man kan spise. Retten smager rigtig godt
- 2008-06-14 11:59:44 Jeg er i tvivl om man skal dække bradepanden med folie?
Ulla - 2008-06-02 14:33:18 Den spidskål lyder rigtig godt, den kan sikkert også anvendes til andre retter, det kan jo være svært at variere grøntsager på en spændende måde
Grethe K - 2007-07-06 19:14:05 Hvor var det godt. Især spidskålen, den var jeg ret vild med.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider