Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter

Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter, billede 4 Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter, billede 1 Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter, billede 2 Koteletter med ovnbagt spidskål og krydderurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Svinekoteletter 1 svinekotelet vejer ca. 125 gram.
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler nye
   
  Krydderurter:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Kørvel, frisk
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Estragon, frisk
   
Opskrift:
Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Koteletterne vendes i mel, krydres med salt og peber og steges på panden ved svag varme i ca. 10 minutter.

Server spidskålen med et godt drys af krydderurter pandestegte koteletter nye kartofler og lidt smeltet smør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (16 stemmer)

Opskriften er vist 73897 gange,
og udskrevet 3323 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10353 (2465 kcal)
KJ pr. Pers. 2588 (616 kcal)
Vægt ialt 2682 gram
Vægt pr. Pers. 670 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 386 KJ (91 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Beth  -  2008-09-19 13:25:48
Skær kålen ud i mindre stykker. Det er svært at håndtere så store stykker spidskål på tallerkenen. Og man kan nemmere selv bestemme hvor meget man kan spise. Retten smager rigtig godt

  -  2008-06-14 11:59:44
Jeg er i tvivl om man skal dække bradepanden med folie?

Ulla  -  2008-06-02 14:33:18
Den spidskål lyder rigtig godt, den kan sikkert også anvendes til andre retter, det kan jo være svært at variere grøntsager på en spændende måde

Grethe K  -  2007-07-06 19:14:05
Hvor var det godt. Især spidskålen, den var jeg ret vild med.