Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksehaleragout, Bjørns

Oksehaleragout, Bjørns, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :


Oksehaleragout, Bjørns, billede 4 Oksehaleragout, Bjørns, billede 1 Oksehaleragout, Bjørns, billede 2 Oksehaleragout, Bjørns, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksehaler eller kalvehaler hugget ud i leddene
 
3 løg
2 fedhvidløg
0.25 selleri
4 gulerødder
 
2 laurbærblade
2 timiankviste
1 spsk.paprika edelsusse
20 peberkorn
 
140 g.koncentreret tomatpure
 salt
 peber
 
2.5 dl.piskefløde
1 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op.

Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket.

Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt.

Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber.

Serveres med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (18 stemmer)

Opskriften er vist 67966 gange,
og udskrevet 3459 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Søren Lauridsen  -  2019-01-19 18:02:45
Det er den klassiske opskrift. Fantastisk.

Evy Larsson  -  2017-09-19 11:24:48
Tusinde Tak for hjælpen, men jeg brugte den gamle facon med jerngryden. Jeg prøver din opskrift næste gang. Hilsen og tak.

pia_oesten  -  2015-04-23 04:18:38
Det er rigtigt laekkert mums ,den er en klar 10er :)

Marianne  -  2008-10-07 07:44:40
I stedet for vand kan man tilsætte mørkt øl, giver en dejlig smag.