timian eller andre krydderurter efter smag timian eller andre krydderurter efter smag
rasp rasp
125
g.
baconskiver125 g. baconskiver
Sauce: Sauce:
30
g.
smør30 g. smør
3
spsk.
hvedemel3 spsk. hvedemel
5
dl.
fløde5 dl. fløde
3
dl.
mælk3 dl. mælk
3
dl.
vildtbouillon3 dl. vildtbouillon
1-2
dl.
ribsgele1-2 dl. ribsgele
salt salt
peber peber
kulør kulør
Opskrift:
Kød og spæk hakkes og røres med æg, herefter røres mælk og mel i til dejen har en passende konsistens, smages til med salt og peber.
Farsen formes til et aflangt brød som rulles i rasp før de lægges i et ildfast fad.
Det baconskiver fordeles over farsbrødet.
Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.
Sauce:
Smørret smeltes i en gryde og melet røres i, fløde, mælk og bouillon tilsættes lidt efter lidt under omrøring og saucen smages til med ribssaft salt og peber, og farves med kulør.
Saucen hældes over farsbrødet som stilles tilbage i ovnen ca. 40 minutter.
Serveres med hvide kogte kartofler og en klat ribsgele eller tyttebær.
Tips:
Sværen fra spækket og evt afpuds og ben kan lægges i fadet sammen med farsbrødet og så blot sigtes fra saucen inden servering.