Kagemand / kagekone (vandbakkelse)

Kagemand / kagekone (vandbakkelse), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 4 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 1 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 2 Kagemand / kagekone (vandbakkelse), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsesdej:
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Hertil slik og glasur til pynt samt lakridssnørebånd til hår
   
Opskrift:
Vand, margarine og salt koges op. Herefter tilsættes melet af en omgang under kraftig omrøring; det må gerne riste lidt, og skal have en konsistens som blød marcipan, hvorefter det hele tages af varmen og køles let af.

Nu piskes æggene i et efter et, hvor der piskes i et minuts tid efter hvert. Det hele skal blive en tyk cremet masse.

Massen kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud på en plade som en kagemand/kone i et ½ cm tyndt lag.

Dejen bages i ca. 20 - 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn (forvarmet ovn), og tages ud når kagemanden er gyldenbrun.

Vær opmærksom på at en for tidlig udtaget vandbakkelse falder sammen så man kan lave nogle testboller ved siden af så selve kagemanden først kommer ud til rette tid.

Den afkølede kagemand pyntes med glasur og slik hvorefter den serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 1611933 gange,
og udskrevet 16620 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (276 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8010 (1907 kcal)
KJ pr. Pers. 1335 (317 kcal)
Vægt ialt 875 gram
Vægt pr. Pers. 145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 915 KJ (217 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 15.7 gram
Kulhydrat 13.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-30 11:24:58
Altid en succes

  -   2021-10-08 09:20:54
Bedste opskrift🤩🤩🤩

  -   2021-08-13 13:41:45
Super god opskrift, bruger den hver gang. Dejen kan sagtens laves dagen før. Jeg plejer at kommer den i en sprøjtepose og på køl. 😊

  -   2021-05-22 08:05:44
TIL DEM DER SPØRGER OM KAGEN KAN LAVES DAGEN FØR. Min erfaring er at kage bliver lidt “fugtig” dagen efter, men smager stadig godt. Personligt vil jeg altid bage kagen på selve dagen.

  -   2021-03-09 10:20:20
Kan man lave kagen dagen før, og hvis hvordan skal jeg så opbevare kagen? Har læst mange, der spørger om det, men mangler svarene. 😜

  -   2021-02-15 21:02:07
Har lavet den til mine 5 børnebørn i DK såvel som USA. Den er en sikker vinder hver gang fra 2005 - 2021.

  -   2020-02-24 15:42:01
Dejen var rigtig godt

  -   2020-01-31 13:05:37
En sikker vinder,mislykkes aldrig👍

  -   2019-08-26 07:42:29
Hej! Kan man lave dejen dagen før og opbevare dejen i køleskabet til næste morgen?

  -   2018-10-02 17:27:11
Kan man lave dejen før ?

  -   2018-02-13 17:21:22
Hvis dejen ikke skal mislykkes, så undgå disse to ting.: Når vand/smør er kogt op og melet er kommet i, så skal man rører indtil dejen både slipper grydeskeen OG gryden. For det andet, så skal dejen køles ned til den mærkes lidt lunt, ellers bliver æggene til røræg i dejen :)

  -   2018-01-26 19:53:53
Super opskrift 👍bruger den hver gang, jeg laver kagemand og kogekone☕️👌og selvfølgelig også almindelig vandbakkelse😀

  -   2017-06-23 08:46:12
Elsker denne her. Man skal nusse om dejen, koge vand og smør op og piske godt. Husk at lade det køle noget af før æggene kommer i, der er elpisker godt. Jeg dekorere med chokolade smeltet og blandet med lidt smør og så slik. Virkelig godt 👍

  -   2017-05-07 14:44:50
Jeg bruger altid denneopskrift når der er fødselsdag her i huset. En sikker vinder hos både store og små...

  -   2017-04-23 11:36:26
Dette er min "go to" opskrift hver gang der er fødselsdag her hjemme. Jeg laver altid dobbelt eller større portion. Den er helt fantastisk men man SKAL HUSKE AT KOGE VAND OG MARGARINE/smør op i ca 2 min derefter tage ALT mel i på en gang og piske det på svag styrke til det er godt samlet i en tyk dej. Derefter tag det af varmen og pisk lidt videre. Ca 1 min før du tilsætter æggene også en af gangen. Ikke snyd eller vlr fir hurtige med at lave snarveje. Tips til glasur: brug æggehvide og lidt blødt smør. Mums mums mums. Vi elsker denne kage.

  -   2016-04-16 09:23:21
jeg synes det er en suveræn opskrift, putter dog 1 æg mindre i til dobbelt portion, og har brugt opskriften de sidste 3 år til min datters fødselsdag, og jeg kan ikke forstå at folk synes det er en elendig opskrift :-)

  -   2016-01-21 11:13:04
Super resultat, nem opskrift og lige til. Vores æg er store så valgte kun at tage tre stk, piskede dem sammen inden og tilsatte lidt ad gangen

  -   2015-09-18 19:22:43
Rækker kagen kun til 6 personer eller hvad ? Sys normalt en bradepande som kogekone rækker til en del mere er lidt forvirret ang om man skal lave 1 el 2 ? 😁😄

  -   2014-04-17 09:29:57
Den bliver mere cremet med mælk. Jeg laver og bager den dagen før. pakkes ind i plastikpose. Pynter den lige før den skal serveres.

  -   2012-05-12 18:56:01
Bliver MEGET bedre med smør.

  -   2012-03-09 15:52:07
den bedste og letteste opskrift.. en opskrift man kun kan elske

  -   2011-12-14 22:35:55
Jeg har frosset den ned og skal bruge den i morgen tidlig,Skal den tø op inden man bager den el. skal den frossen ind i ovnen?

  -   2011-12-14 22:34:12
Når man har frosset den ned, skal den tø op inden man bager den el. skal den ind frossen?

  -   2011-11-05 19:46:10
vi glæder os totalt meget til at lave den... vi skal gi den ten der hedder mick. håber han elsker den!

  -   2011-10-10 17:03:45
Det gode ved denne er at man kan lave den diabetiker-venlig :-)

  -   2011-09-09 15:43:02
det er en god ide at sigte melet før man kommer det i, så kommer der ikke klumper :)

  -   2011-08-19 13:22:40
Kan man godt gemme dejen i køleskabet til næste dag og da sætte den i ovnen?

  -   2011-07-28 00:23:35
Rækker opskriften til mere end 6 personer? :)

  -   2011-01-30 10:23:09
Man kan godt lave den dagen før. Når man har sprøjtet den ud på bagepladen fryser man den bare og bager kagemanden den dag man skal bruge den.

  -   2011-01-14 22:20:28
Kan den laves dagen før????

  -   2010-11-26 13:24:19
Rigtig fin kagemand! Brugte smør i stedet for margarine, det blev den rigtig cremet af!

  -   2010-11-22 14:09:01
FANTASTISK !! Let at lave og smager super godt :)

  -   2010-10-21 17:37:54
Jeg tester nu om den kan laves før, skal nemlig have den med på arbejde så gider ikke stå op kl 04.00 for at lave den..

  -   2010-04-13 08:01:53
Det er et kæmpe hit til børnefødselsdage og har været i mange år.

  -   2010-03-31 12:45:45
kan den laves dagen i forvejen uden at blive tør??

  -   2010-03-21 13:17:54
Den her opskrift er rigtig god og jeg vil bruge den hvis jeg skal lave en vandbakkelses kagemand en anden gang.

  -   2010-03-08 13:10:40
den er virkelig lækker jeg brugte den som en overaskelse til min mor den blev virkelig go´. :)

  -   2010-01-24 23:08:45
Kan man bruge smør i stedet for margarine?

  -   2009-12-18 17:21:00
hejsa kan man lave den dagen i forvejen??eller bliver den så kedelig??

  -   2008-03-27 08:45:38
Super God opskrift.Min mand og mine børn er vilde med den:)

  -   2008-03-21 10:24:09
- udskift gerne vand med mælk, så bliver kagen mere luftig og ikke så tung (:

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her