Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej

Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt :


Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 4 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 1 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 2 Vandbakkelser - Vandbakkelsesdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
   
Opskrift:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.

Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang.
Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.


Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn 20-30 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 15 minutter.

Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden.

Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen. Så bliver de ikke bløde.



Tips:

Hvis vandbakkelserne er til "mad" kan der tilsættes lidt salt til dejen, er vandbakkelserne til kage kan der tilsættes lidt sukker.

Til "mad" kan de fyldes med rejesalat, hønsesalat eller andet.

Til kage kan de fyldes med fromage, kagecreme eller is og pyntes med flormelis eller glasur


10 æg M/L måler ca. 5 dl. og vejer 500 gram.







Beskrivelse:
Vandbakkelser - Walesboller er en opskrift som kan bruges til både kage/dessert og til forret eller frokost alt efter fyldet

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (445 stemmer)

Opskriften er vist 1468046 gange,
og udskrevet 31491 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14599 (3476 kcal)
KJ pr. stk. 405 (96 kcal)
Vægt ialt 1560 gram
Vægt pr. stk. 43 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 935 KJ (222 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 16.9 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Anna Marie Bjertrup   -  2021-01-29 12:23:34
Hejsa. Kan de fryses uden fyld? Tak. Vh.

  -  2021-01-24 20:34:31
Mine bliver perfekte, men må have 40 minutter i ovnen...

Marie  -  2021-01-24 12:39:06
Super nem og ligetil - kan varmt anbefale den både til begyndere og øvede. Skift evt. flødeskummen ud med en bedre/mere spændende fyld, når du er fortrolig med opskriften

Lone  -  2020-05-17 08:41:10
Prøv også, at komme noget hakket iceberg salat i, med evt. rejesalat og pynt tomat, agurk osv. Bollerne er også gode til meget andet, bare prøv dig frem.

  -  2020-01-31 20:27:15
Man skal IKKE bruge kærgården, så bliver det noget tyndt sjask. Startede forfra og brugte amo stege og bage, nu ser det rigtigt ud.

  -  2019-01-07 12:54:40
Ville ønske at kunne tilføje fotos her, for de er blevet MEGA gode :-) ❤️❤️❤️❤️ Som jeg nævnte i min sidste kommentar, skal man huske at piske dejen rigtig godt med en elpisker, og at ikke åbne ovnen, mens de bliver bagte :-) ❤️❤️❤️❤️

Faranak  -  2019-01-07 12:47:43
Perfekt opskrift. Man skal huske at piske den rigtig godt med en el pisker og at ikke åbne ovnen mens de bliver bagte.

Anne  -  2018-02-04 17:20:28
Har lavet vandbakkelser for første gang. Håber de smager godt. Havede ingen sprøjtepose se brugte 2 skeer de er godt nok blevet kæmpe store loool. Men øvelse gør.mester.

Christina  -  2016-11-03 11:28:48
Super lækker dej, nem at lave og de blev helt perfekte

Heidi van vliet  -  2016-09-03 12:19:47
En fantastisk opskrift på vandbakkekse!! Især hvis man fylder dem med flødeskum og pynter dem med glasur!! Prøv det!!

Rie  -  2016-08-22 11:35:50
Jeg har lige lavet små vandbakkelser, som jeg dryssede med sorte og alm.sesamfrø. Så fyldes de med lakserilette. Perfekt som canappéer/små hapser.

sanne  -  2016-04-30 21:20:54
Smager fantastisk

Ulla  -  2016-02-12 14:51:36
Når de er sprøjtet på pladen sætter man pladen i fryseren indtil de er frosne...i en pose med dem og der er friskbagte vandbakkelser til uventede gæster....bare lad dem stå en halv times tid på pladen og derefter bages de som skrevet i opskriften. .. :)

  -  2015-12-08 14:20:55
Kan de fryses?

Emmelie Irene  -  2015-11-28 18:19:04
Da jeg aldrig bruger hvidt mel, har jeg i dag lavet dem med groft rugmel tilsat 1 tsk. bagepulver. De smager fantastisk ! Prøv det. God weekend :-)

Annika  -  2015-10-07 18:07:15
Øvelse gør mester,men hvor blev de gode.

Cecilie  -  2015-09-20 18:04:18
Jeg har hørt at det skulle være meget svært. Men det gik super godt og de blev alle spist :-D

Vivian  -  2015-05-30 14:28:22
Når jeg bager vandbakkelser, vurderer jeg dejen efter hvert æg og synes jeg den er fin og ikke for tynd, putter jeg ikke mere i selv om opskriften måske siger der skal mere i. Det har jeg lært af min mor.

Laura  -  2015-03-08 14:42:48
God og nem opskrift.

susanna  -  2015-02-13 19:22:56
Har aldrig bagt vandbakkelser før og altid hørt at det var meget svært at få til at lykkedes men det gik som en drøm nu er jeg spændtpå hvad familien siger til deserten ☺

M og M  -  2013-07-29 12:13:47
Vandbakkelserne smager bare super:-) De er meget nemme og lave og det smager jo fantastisk. Det er lækkert med en god vaniljecreme eller kagecreme... nam nam:-D

spejderlasse  -  2013-04-07 14:35:05
De blev dejligt luftige, med plads til masser af fyld. Nemt og godt. Tak for opskriften.

Karin  -  2013-02-18 16:12:27
De smager godt, og bliver rigtig store ! Dejen kan føles lidt tynd, men den bliver ikke FOR tynd. Man kan sagtens sætte på pladen uden de flyder sammen.

christian   -  2013-02-09 22:37:18
Jeg synes de smager super godt jeg lavede selv om kring 130 stk oppe på klub højen i fredags

  -  2012-07-19 19:23:12
hvis man vil bage den som en stang eller i en bradepande hvor lang tid skal den så have ovnen?

Marianne  -  2012-06-05 12:49:46
Opskriften er fin og nem at lave. Prøv med enten hønsesalat eller laks og rygeost i. Det behøver ikke være udelukkende sødt i vandbakkelserne..

Mille og molly  -  2011-09-25 15:34:01
De er bare blevet gode og man kan putte kagecrem i dem !!!!!!! VI ELSKER VANDBAKELSER!!!!!!!!!!

  -  2011-08-31 13:05:30
Fantastisk opskrift - den fungerer også fabelagtigt som Gluten/mælke/sukkerfri. Jyttemel i stedet for Hvedemel og Nutana plantemargarine i stedet for almindelig margarine. Jeg tilsatte 1 tsk ren vanillepulver, 1 spsk birkesød/Sukrin og 1 tsk hvinstensbagepulver til opskriften lige inden det sidste æg kom i og de er helt fabelagtige. Min søn jubler over at kunne få kagemand ligesom alle de andre :-)

Mona  -  2011-06-23 21:50:43
Har ikke prøvet at lave dem før , og må sige at det var super nemt og sikke et resultat !!!! DEJLIGT!!

Gro  -  2011-05-17 16:22:11
Dejlig nem. og nogle matrialer man altid har i køleskabet! succes herfra

Signe  -  2011-05-05 16:00:27
Kunne godt lige have brugt en advarsel om at den (kagemand) vokser som helt sindssygt! Har ingen idé om hvordan jeg skal få den bakset ud af ovnen nu :D Men go' ser den ud!

  -  2011-04-09 22:41:50
første gang jeg skulle lave vandbakkelse, så jeg var ret spændt. Det er en super opskrift, for det gik lige efter beskrivelsen! Tak for det

UA  -  2011-02-22 09:13:56
Lækre og dejlig nemme at bage. Lavede en portion mini-vandbakkelser til min datters fødselsdag. 10 stk. blev fyldt med chokoladecreme og 10 stk. med jordbærcreme. Mums!

hjemmebagerne ;P  -  2011-02-06 18:18:07
har bagt dem før for mange år siden, og de blev helt perfekte. men kan ikke finde opskriften mere så prøver den her, når jeg kommer hjem. har dog lavet de der små nogen, der starter med p. kan ikke huske hvad de hedder, men fremgangsmåden er den samme. vil sige, at de skal spises samme dag, da de dagen efter godt kan være lidt "slatne". altså kagen er ikke så sprød som på bagedagen. også selvom de blev stillet et køligt sted. et godt tip er, at blive ved ovnen hele tiden, og holde øje med dem. ovne er jo forskellige ;) og husk at der ikke må være døre eller vinduer åbne, for bare den mindste vind, kan få dem til at falde sammen. Det har jeg i hvert fald fået at vide. prøv også at lave nogen med marcipan i. de bliver mega gode

Fie Pedersen  -  2010-11-01 09:40:23
Første gang at vandbakkelser lykkes for mig, så et stort 10'tal herfra :)

Jeanette  -  2010-09-12 14:36:47
utrolig lette at lave og smager dejligt. jeg har brugt kagecreme blandet med flødeskum som fyld, himmelsk...

  -  2010-09-05 13:36:13
Men vil sige der også skal syltetøj og kagecreme i vandbakkelserne Ellers bliver der alt for meget flødeskum i kagerne !

anja reinberg  -  2010-03-04 18:13:28
de er meget gode. hvis man laver dem rigtit så er de meget gode

jacob b  -  2010-02-06 11:25:26
uden tvivl de bedste vandbakkelser jeg nogen sinde har lavet ,kæmpe sprøde og luftige lige som de skal være og helt problemfrit.

Peter  -  2010-01-26 11:26:37
Jeg må nok sige, at jeg skal lave vandbakkelser torsdag, og jeg glæder mig. Nogle der kan give mig nogle gode tips omkring fyld osv. Glæder mig til at høre fra alle de dygtige kreatører

sandra  -  2010-01-03 12:36:44
de er bare verdens bedste uanset hvor opskriften stammer fra, de lykkes altid og smager super godt, mine børn elsker at have dem med sådan i deres madkasser, smager nemlig også rigtig godt kolde og uden fyld.

mineva  -  2009-08-22 19:27:11
lige et spørgsmål... jeg skal lave en hel del vandbakkelser til en barnedåb. er der nogen som har erfaring med at lave dejen,gemme den, og så bage vandbakkelserne dagen efter???? bliver resultatet lige godt???

123  -  2009-07-14 10:33:16
Prøvede at fylde den med en blanding af flødeskum og kagecreme og hindbærsyltetøj.

!den 12 årige!  -  2009-03-22 11:43:49
min mor sagde at de nok er alt for svære for mig at lave, men jeg prøvede det og de blev rig- tig gode..(: jeg lavede dem til min søster's fødseldag og alle gæsterne elsk- ede dem(:'

  -  2009-03-17 19:23:05
utrolig nemme og skønne... smager dejlig med flødeskum og creme.

kristina  -  2009-03-14 11:53:56
meget gode! og min storebror elsker dem! så det er jo også bare super! 1000 tak for den gode opskrift!

  -  2009-03-07 11:40:11
Den er god at lave og let, god opskrift

Lars Larsen  -  2009-02-20 23:41:28
man kan blande flødeskummet med moset banan og komme det i en kagesprøjte og komme det i bunden af vandbakkelsen. Det er sukkerfrit og smager fantastisk.

Chj.  -  2009-02-15 10:29:36
De blev rigtig gode, og er nemme at lave. God opskrift.

Allah  -  2009-02-14 14:43:28
Jeg er bare mester i at lave vandbakkelser (; sej opskrift.. prøv uden flødeskum osv. det feder mindre xD

  -  2009-01-23 16:16:06
Nemt og de smager oven i købet godt :D hilsen Cæcilie på 12 pr (:

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her