Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer.
Tilsæt krydderierne. Skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter.
Tag gryden fra blusset og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.
Halver spidskålen på langs og del den så i ca 8 og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte.
Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med mælk og kogevand. Lad sovsen koge godt igennem.
Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Server med nye kogte kartofler.
Tips:
Hertil passer mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(8 stemmer)
Opskriften er vist 83558 gange, og udskrevet 3457 gange.
Energi:
KJ total 10634 (2532 kcal)
KJ pr. Pers. 2658 (633 kcal)
Vægt ialt 3169 gram
Vægt pr. Pers. 792 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 335 KJ (79 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 2.8 gram Kulhydrat 7.9 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Beth - 2013-07-25 12:45:34 God opskrift. Kogetiden perfekt.
- 2012-10-07 16:45:24 Brug vandet, som hamburgerryggen har kogt i og jævn med Meizenamel rørt op i mælk. Vend kålen i og smag til med salt og peber. Det smager skønt og er meget fedtfattigt.
Pia - 2012-04-30 10:51:28 For at gøre retten mere fedtfattig,
laver jeg ikke opbagt sovs, og jeg erstatter
sødmælk med mini- eller skummetmælk
Lene - 2010-07-18 13:01:22 Til
Anni Wacht - 2010-07-05 09:01:49 Er det hovedsalig kødet, der skal bruges - som her - skal vandet koge inden kødet lægges i. Omvendt hvis man koger suppe, så skal kødet lægges i koldt vand!
gurli - 2009-06-09 17:32:55 lyder godt, men findes den ikke i en mere fedtfattig udgave?
malle h - 2008-11-20 11:03:07 det ser godt nok lækkert ud.. skal jeg da prøve.. lidt spændi´ng i stuvethvidkål:-)
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider