Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stuvet spidskål med hamburgerryg

Stuvet spidskål med hamburgerryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stuvet spidskål med hamburgerryg, billede 4 Stuvet spidskål med hamburgerryg, billede 1 Stuvet spidskål med hamburgerryg, billede 2 Stuvet spidskål med hamburgerryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hamburgerryg, rå
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
  krydderurter efter smag
   
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
3 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Kogevand fra hamburgerryggen 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Muskat
   
1000 gram Kartofler nye
   
Opskrift:
Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer.

Tilsæt krydderierne. Skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter.

Tag gryden fra blusset og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter.

Halver spidskålen på langs og del den så i ca 8 og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte.

Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med mælk og kogevand. Lad sovsen koge godt igennem.

Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Server med nye kogte kartofler.

Tips:

Hertil passer mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 80874 gange,
og udskrevet 3228 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10634 (2532 kcal)
KJ pr. Pers. 2658 (633 kcal)
Vægt ialt 3169 gram
Vægt pr. Pers. 792 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 335 KJ (79 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 7.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Beth  -  2013-07-25 12:45:34
God opskrift. Kogetiden perfekt.

  -  2012-10-07 16:45:24
Brug vandet, som hamburgerryggen har kogt i og jævn med Meizenamel rørt op i mælk. Vend kålen i og smag til med salt og peber. Det smager skønt og er meget fedtfattigt.

Pia  -  2012-04-30 10:51:28
For at gøre retten mere fedtfattig, laver jeg ikke opbagt sovs, og jeg erstatter sødmælk med mini- eller skummetmælk

Lene  -  2010-07-18 13:01:22
Til

Anni Wacht   -  2010-07-05 09:01:49
Er det hovedsalig kødet, der skal bruges - som her - skal vandet koge inden kødet lægges i. Omvendt hvis man koger suppe, så skal kødet lægges i koldt vand!

gurli  -  2009-06-09 17:32:55
lyder godt, men findes den ikke i en mere fedtfattig udgave?

malle h  -  2008-11-20 11:03:07
det ser godt nok lækkert ud.. skal jeg da prøve.. lidt spændi´ng i stuvethvidkål:-)