Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Baeckeoffe

Baeckeoffe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
300 g.svinekød (f.eks. fra nakkekoteletter eller svinebov uden ben)
300 g.kalvekød (f.eks. kalvebov)
300 g.oksesmåkød - (f.eks. oksetykkam)
300 g.lammebov
1 pakkebacon i strimler el. tern
2 grisetæer
5 fedhvidløg
3 løg (finthakkede)
3-4 gulerødder (skåret i tern)
1500 g.kartofler (skrællede og skåret i skiver)
1.5 porre (i skiver)
 hvedemel og vand til forseglingsdejen
 
 Pensling:
1 æg
 
 Marinade:
1 fedhvidløg
1 spsk.enebær
5 nelliker
5 laurbærblade
2 drystørrede blandede urter
1 gulerod (skåret i tern)
1 løg (finthakket)
1 flasketør hvidvin
 
Opskrift:
Skær kødet i tern, og læg det i en skål - den må ikke være af metal! Kom grisetæerne i, og tilsæt hvidløg, enebær, nelliker, laurbærblade, urter, gulerodstern, løg og vin. Dæk skålen til, og lad den hvile i køleskabet i mindst 12 timer, gerne op til to dage.

Tag kød og grøntsager fra ved hjælp af en sigte, men gem marinaden, og skil grøntsagerne fra kødet. Smør en stor dyb terrin indvendig med smør. Der skal være et tætsluttende låg til. Læg baconstykkerne i bunden. Kom halvdelen af kartoflerne ovenpå, drys med salt og peber. Kom derefter lag af kød og grøntsager i, og drys med salt og peber mellem lagene. Slut med kartoflerne. Hæld marinaden over - den skal nå cirka 3/4 op om kød og grøntsager. Hvis ikke, tilsættes en smule vand.

Lav en dej af mel og vand som til en fugtig brøddej. Læg dejen mellem formen og låget for at forsegle terrinen og pensl eventuelt dejen med et pisket æg ~ det sidste er mest af hensyn til præsentationen.

Bag terrinen i ovnen i 3-4 timer ved 150 grader og server den med en god flaske Alsace Pinot Gris.

Tips:

Slip fantasien løs! Når først man er blevet dus med tilberedningen, kan man nemt tænke videre og f.eks. tilberede en kylling eller et andebryst i terrinen. Eller hvad med en version, der består af kanin, soltørrede tomater, oliven, god hvidvin og masser af basilikum?


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 27600 gange,
og udskrevet 236 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu