Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling i cola II

Kylling i cola II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Rikke

Indsendt :


Kylling i cola II, billede 4 Kylling i cola II, billede 1 Kylling i cola II, billede 2 Kylling i cola II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
2 dl. Mineralvand. sodavand. Cola 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
1 dl. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
1 tsk. Ingefær, granulat 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 tsk. Oregano, tørret
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Tabasco
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Læg kyllingefilerne i en skål og held colaen over og lad dem marinere i mindst et par timer.

Skær løget i små tern og brun det. Skræl gulerødderne og riv dem groft, tilsæt derefter gulerødderne.

Tag Kyllingefilerne op og brun dem i olie. (Sukkeret fra colaen karamelliserer og gør, at kyllingefilerne let tager farve og smag.) derefter tilsættes cola-marinaden (Jo mere cola, jo sødere bliver retten.), Tomatpureen, bouillon, oreganoen, ingefær, chili i små tern og hvidløg. Lad det koge i 45 min.

Retten kan Evt. jævnes. Smag til med citronsaft, tabascosauce og salt og peber.

Pynt med persille.

Serveres med nye, kogte kartofler eller ris.

Tips:

Tips: Som tilbehør kan du spise en salat af romani-salat/baby spinat og fint snittet rødbede/gulerod. evt. med et skvæt balsamico og olivenolie. En anden ting som også kunne være lækkert til, kunne være blancherede bønner. Tag et godt bundt bønner og skær top og bund af. Put dem i velsaltet spilkogende vand, og kog dem i ca. 3-4 min. Sæt en gryde over lavt blus, og steg bønnerne i f.eks. rapsolie eller smør, og steg bønnerne med f. eks et finthakket skalotteløg eller en fintsnittet pore. Krydder med salt og et godt drøn peber (det smager godt med en hel del peber!). Lad det små stege i gryden i ca. 10 min. (rør i gryden en gang imellem!).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 42127 gange,
og udskrevet 677 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4763 (1134 kcal)
KJ pr. Pers. 1190 (283 kcal)
Vægt ialt 1859 gram
Vægt pr. Pers. 464 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 256 KJ (60 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 6.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2013-09-30 18:27:44
Vi lod løg og revne gulerødder marinere med. Ellers kan løg og gulerødder tilsættes sammen med de øvrige ingredienser når kyllingen er brunet af.