Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce

Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Pangasius - Hajmalle

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :


Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce, billede 4 Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce, billede 1 Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce, billede 2 Pangasius filet med kammuslinger i fennikelsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Parmaskinke, tynde skiver 1 skive Parmaskinke vejer ca. 10 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
300 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Noilly prat 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
600 gram Pangasiusfilet Pangasius er en spisefisk, der bliver opdrættet i ferskvand i Sydøstasien.

Fisken har fast lyst kød, med en let og fin smag.

Pangasius kan steges, koges, bages og grilles.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Kammuslinger En kammusling vejer ca. 25 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Båndpasta, frisk grøn
   
Opskrift:
Parmaskinken lægges på en bageplade mellem 2 stykker bagepapir og endnu en bageplade lægges over så parmaskinken lægges i press. Pladerne sættes i ovnen ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Sættes herefter til side til anretningen.

Fisken og kammuslingerne ordnes, fisken skæres i passende stykker (4-5 stk. pr. filet).

Fennikelen skæres i små tern, som svitses let i olivenolie på en pande, tilsæt derefter noilly prat som reduceres til det halve ved svag varme.

Fløden og citron tilsættes sammen med fisken som krydres med salt og peber. Lad det simre ved svag varme ca. 3 minutter, vend fisken og lad det simre ca. 3 minutter på den anden side.

Imens steges kammuslingerne ca. 1½ minut i lidt olivenolie på hver side.


Anretning:
Fisken anrettes med kammuslingerne og toppes med den sprødstegte parmaskinken.

Hertil serveres frisk grøn båndpasta.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (17 stemmer)

Opskriften er vist 48385 gange,
og udskrevet 1094 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12966 (3087 kcal)
KJ pr. Pers. 3241 (771 kcal)
Vægt ialt 2270 gram
Vægt pr. Pers. 567 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 571 KJ (136 kcal)
Protein 9.9 gram
Fedt 9.9 gram
Kulhydrat 13.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Claus G.  -  2011-08-03 21:57:32
Retten får også et stort 10-tal fra mig!!!

Charlotte  -  2010-10-09 14:20:41
Super velsmagende ret - 10 point fra mig!

SN  -  2009-09-04 13:33:26
Jeg synes det er ret dårligt at bruge produktions navne uden at beskrive hvad det er, Noilly Prat er fransk tør Vermouth ………opskriften bliver da ikke bedre af at man skal leje detektiv, jeg foretrækker at man kalder en skovl for en skovl og en spade for en spade.

  -  2007-01-04 20:52:49
Prøvet uten fenikkel, men med selleri- og persillerot.