Bunden:
Pisk først æg og derefter vand i en lille skål. Bland salt og hvedemel i en anden skål, arbejd margaine ind i melet. Saml massen med det piskede æg og stil den i køleskbet i 30 min.
Rul derefter dejen ud i ca. 1-2 mm tykkelse. Kom den udrullede tærtedej i en tærteform og tryk den godt til kanterne. Rul med kagerullen i kanten af tærteformen og smid det overskydene i skraldespanden. Stik nogle huller i dejen med en gaffel og stil bunden i ovnen i 6 min. i en forvarmet ovn - 210 grader C. alm. ovn.
Fyld:
Imens dejen er i køleskabet skal du skærer porrer i ½ cm tykke skiver. Kom en lille sjat vand i en fryse pose sammen med porrerene og kom posen i microovnen i 3 min. Lad dem dryppe af i et dørslag men du skærer skinken ud i strimler på 1 cm tykkelse.
Æggemasse:
Pisk æg sammen i n skål. Tilsæt muskatnød og peber. Bland fløde og mælk i et målebæger (ialt 1/4 liter) og bland det hele sammen.
Lav tærten:
Kom porrer i tærtebunden. Læg skinkestrimlerne i ét lag over porrerne. Hæld æggemassen over tærten og lad den bage i ovnen i en times tid i ovnen der er kølet ned til 175 grader C. alm. ovn. Husk at holde øje med den.
Tips:
God appetit!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(17 stemmer)
Opskriften er vist 143971 gange, og udskrevet 2290 gange.
Energi:
KJ total 10181 (2424 kcal)
KJ pr. Pers. 2545 (606 kcal)
Vægt ialt 1625 gram
Vægt pr. Pers. 406 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 626 KJ (149 kcal) Protein 6.3 gram Fedt 7.9 gram Kulhydrat 14.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2012-04-20 09:06:03 Bunden kan godt tåle lidt længere forbagning, måske 10 min i stedet for de 6 min.
Chrisitna Olesen - 2009-10-25 18:23:45 Seriøst verdens bedste tærte, og meget nem og lave! 10 her fra
Koneko - 2007-10-10 20:11:53 Fin tærte.. Smager super.. Vil lave den snart igen..
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider