Porretærte
Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet og dejen æltes sammen med salt og så meget koldt vand, at du får en fast dej. Lad dejen hvile køligt en times tid.
Tærtedejen rulles ud til ca. ½ centimeters tykkelse og lægges i den smurte tærteform 24 cm. i diameter. Den trykkes godt til, og den overskydende dej trykkes af mod formens kant. Dejen prikkes med en gaffel. Porrerne renses, skæres i skiver og kommes i en gryde med smeltet smør. De svitses ca. 5 minutter uden at brunes. Porrerne køles let af og fordeles på dejen. Æggene piskes sammen med salt, peber og reven muskatnød og den kogende mælk piskes heri. Blandingen hældes over porrerne. Bages ½ time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med salat, tomater og en dressing af syrnet fløde. |
Nem porretærte opskriftSelvom porretærte ikke som sådan er en klassisk dansk ret, er det alligevel en ret, som vi er særdeles glade for – og med god grund. Porretærte er nemlig en dejlig spise, som både er nem at lave, og som kan spises både til aftensmad og frokost. Serveret med årstidens salat gør den sig også godt om sommeren, om vinteren – og alt derimellem. En utrolig alsidig ret!Klassisk porretærte med muskatnødVores porretærte opskrift er med muskatnød, som er en klassisk ingrediens i danske tærter. Muskatnød giver porretærten en varm, let krydret og nøddeagtig smag. Alternativt kan du også tilsætte revet ost, fx parmesan, samt timian, purløg eller forårsløg og meget andet. Der er med andre ord rig mulighed for at eksperimentere med vores opskrift på porretærte.En porretærte dej består typisk af en mørdej, som laves af hvedemel, smør, salt, vand og evt. æg, som vi dog ikke bruger i vores dej, men som vi til gengæld bruger i selve fyldet. Det giver, synes vi, en rigtig lækker porretærte. Ofte stillede spørgsmål om porretærte (FAQ)Kan porretærte fryses?Ja porretærte kan godt fryses. Lad tærten køle ned når den er bagt færdig og pak den godt ind i fx fryseposer. Herefter vil den kunne holde sig 2-3 måneder i fryseren. |
Opskriften er vist 337151 gange,
og udskrevet 5633 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (154 stemmer) |
|
|
Kommentarer Anker Thybo - 2021-02-09 19:40:18 Super fin tærte Paul - 2020-02-07 00:48:01 Hvornår skal tærten ud af formen.Efter forbagnining eller først når den er færdigbagt.Jeg er helt ny i denne kunst men er vild med tærter. Susanne - 2019-10-18 13:41:10 Vi kom tomater i både og lidt skårne kyllingpølser i og så bør bunden forbages 5 - 10 min. Ellers rigtig god opskrift Susanne - 2019-10-18 13:38:47 Bunden bør forbages 5-10 min, Lis - 2018-10-01 15:35:00 Bruger en pakke af det billige skinke skåret i små firkanter og blander det i fyldet, det giver ekstra god smag. Mig - 2009-03-27 14:04:32 Den smager helt fint! :) måske lidt bacon i ville være lækkert!! anonym - 2008-04-29 15:01:38 super nem og rigtig god. Brugte kun 3/4 dl vand. Ændrede fyldte til 3 æg og 1 3/4 dl kogende mælk. Hældte tilgengæld ca. 100 g reven ost i. Maja J - 2007-11-25 17:53:41 God, jeg kom også spinat, små stykker pepperoni i. Det fik min søn til at spise den, og det er nu hans ynglings ret, selvom han ikke kan lide porre. Så mor her blev glad. Tigermouse - 2007-08-21 19:01:34 Rigtig god, men måske ville jeg bruge 3 æg og 2 dl mælk, da der var meget væde i tærten... Anika - 2005-01-01 01:01:01 Har lige lavet den, tilføjede lidt hakket spinat. Den smager rigtig godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




