Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner

Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Fastelavn

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Danmark - Dansk - DanskeIndsendt :


Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 4 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 1 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 2 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Gær
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Æg, gær og sukker røres sammen.

Tilsæt mælk, sukat, rosiner og mel.

Rul dejen ud på bordet,og læg margarine (skåret i skiver med en ostehøvl) på. Læg dejen sammen, og rul ud igen. Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt.

Dejen skal hæve 1 time, og deles til ca. 30 boller.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 45025 gange,
og udskrevet 1144 gange.


Energi:
KJ total 31726 (7553 kcal)
KJ pr. stk. 1057 (251 kcal)
Vægt ialt 1935 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1639 KJ (390 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 22.7 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

tina  -  2011-02-10 08:15:59
er de sådan lidt wienerbrøds-agtige???synes det lyder lidt voldsomt med 500 g margarine til 500g mel...


chi  -  2007-07-21 21:51:45
oorv deter jo de gode gamle i en lidt anden tradition :D hehjemme er det så til fødselsdage, de er forresten super gode hvis man kommer noget reven citronskal i :) -husk dog det skal være usprøjtede citroner