Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller

Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller, billede 4 Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller, billede 1 Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller, billede 2 Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Gær
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Æg, gær og sukker røres sammen. Tilsæt mælk, sukat, rosiner og mel.

Rul dejen ud på et let melet bord. Skær det resterende smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade.

Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej.

Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time.


Dejen deles til ca. 30 boller.
Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.


Beskrivelse:
Hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosin
Fastelavnsboller for de fleste er enten en lukket bolle med fyld eller en bolle af wienerbrøds dej med fyld. Men for mange sønderjyder findes der kun én rigtig fastelavnsbolle til fastelavn og det er hedeviger, som er gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner. I mange små hjem før i tiden blev dejen til hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - rørt aftenen før de skulle bruges og så bragt til bageren tidligt næste morgen, hvor de blev bagt. Senere på dagen kunne familien så hente de lækreste nybagte hedeviger og nyde i eget hjem.

Hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosin uden for sæsonen
Fastelavnsbollerne kendt som hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - er en lidt mere fast og bastant variant af de fastelavnsboller med fyld vi kender. Men det er absolut en udgave som er værd at prøve. Og hedeviger - eller gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - kan bages på alle tider af året. Ikke bare til fastelavn. De er f.eks. en ekstra lille godbid i madpakken eller som en skøn eftermiddagssnack sammen med familien.

Madplan mellem bagning af hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosin
Det kan i dagene op til og efter fastelavn være en svær disciplin at få sammensat en spændende madplan uge efter uge. Hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - er en fantastisk spise, men der kræves som regel et godt måltid i familiens maver også. Derfor har vi gjort det muligt at få tilsendt en spændende og varieret madplan hver torsdag morgen. Derudover har du mulighed for at tilmelde dig en service, hvor du dagligt modtager en lækker opskrift her fra Alletiders Kogebog.. Du kan læse meget mere ved at klikke lige her

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (95 stemmer)

Opskriften er vist 156396 gange,
og udskrevet 2730 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 31726 (7553 kcal)
KJ pr. stk. 1762 (419 kcal)
Vægt ialt 1935 gram
Vægt pr. stk. 107 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1639 KJ (390 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 22.7 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-02-06 12:03:29
Herlig opskrift., men al for meget fedtstof.

heidi  -  2012-02-05 19:37:17
kan de fryses

mønboen  -  2009-04-11 08:54:24
Hmm, måske er der basis for en "anti-margarine-gruppe", det bruges i utrolig mange opskrifter herinde :-( Er helt enig - der SKAL bruges smør!!!!!

Line  -  2007-08-03 14:17:17
De smager rigtig rigitg rigtig godt..

pige  -  2007-02-18 13:23:42
lækrer men ikke for meget kardemumme så smarer det ikke super...

Mig  -  2007-02-05 16:23:01
Tag smør i stedet for magarine

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Det bedste resultat opnåes ved at undlade rosiner

  -  0000-00-00 00:00:00
Magarine er noget af det værste man kan få så tag at brug noget ØKOLOGISK smør

Sønderjyderne  -  0000-00-00 00:00:00
Vi kalder dem også Hedeviger, hvor "g'et" udtales som det tyske ch. Sukat og rosiner kan undlades