Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fedtfattig forloren Hare

Fedtfattig forloren Hare, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kamilla Kristensen

Indsendt :


Fedtfattig forloren Hare, billede 4 Fedtfattig forloren Hare, billede 1 Fedtfattig forloren Hare, billede 2 Fedtfattig forloren Hare, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Farsen:
500 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 Spsk. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 Pk. Kalkunbacon i skiver
   
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sovs:
  fond fra haren
2 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Farsen:
Riv løget fint og rør det med kødet ægget havregryn og salt/peber. Kom vand i så farsen bliver lind(samme konsistens som frikadeller. Snit 4 skiver kalkunbacon i små tern og rør dem i farsen.

Læg 2 skiver bacon i en bradepande og læg farsen der på. Dæk farsen med resten af kalkunbaconen.

Den sættes i ovnen ca 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Vand hældes over haren som steger videre i 40 minutter.

Haren tages ud og vandet sies over i en gryde og bruges til sovs.

Sovs:
Fond spædes op med minimælk og jævnes med kartoffelmel, den farves med lidt kulør og smages til med salt, peber og ribsgele.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (81 stemmer)

Opskriften er vist 134728 gange,
og udskrevet 5151 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4161 (990 kcal)
KJ pr. Pers. 1040 (247 kcal)
Vægt ialt 1582 gram
Vægt pr. Pers. 395 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 262 KJ (62 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 2.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Marianne Rasmussen, Odense V  -  2009-07-11 17:03:30
Super lækker ret. Har altid købt dem i pakker førhen i bilka fx. Men efter at have prøvet den her, har den vundet 1 pladsen. Så nu laver jeg det selv fremover, og det tager max 5 min extra pga det skal blandes sammen. Ikke andet.. Super ret!!

Fru Kirsten  -  2009-03-14 21:05:00
Dejlig nem opskrift. Bruger godt nok kalv og flæsk i stedet, men det er jo en smagssag. Den er dejlig simpel, når man som mig ikke har den store tid i hverdagen til kompliserede opskrifter med lang kogetid

Iben  -  2008-11-15 18:44:14
Så er den i ovnen. Ser lækkert ud, mon ikk os den smager ligeså godt som den ser ud?

Sandra  -  2008-11-01 22:19:02
En rigtig god opskrift! Det smagte rigtig dejligt! Jeg måtte dog give haren noget mere tid i ovnen, men det var min egen skyld, jeg havde fået givet farsen for meget vand. En opskrift jeg varmt kan anbefale og glæder mig til at lave igen!

Donia og Magnus  -  2007-09-09 19:03:41
Super lækker og velsmagende ret. Kan varmt anbefales!!!