Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage)

Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

KonditoriRet : Konditori - Flødeskumskager

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage), billede 4 Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage), billede 1 Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage), billede 2 Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 lagkagebunde, runde købte
4 spskhindbær syltetøj
 
 
2.5 dl.vanille creme
 
 
2.5 dl.flødeskum
 
 
200 g.rullemarcipan
 
 
Opskrift:
Lagkagebundende skæres til 2 firkanter som igen deles i 2 så du har 4 aflange stykker lagkagebunde.

Synes du som vi at kernerne i hindbærene er lidt trælse, kan du køre hindbærsyltetøjet gennem en sigte.
Fordel nu hindbærsyltetøjet på lagkagebundene.


Vanillecreme, enten hjemmelavet eller lavet af koldcreme sprøjtes over syltetøjet, til disse 4 bruges creme af 2.5 dl. sødmælk.


Pisk fløden til flødeskum og læg den over vanillecremen, og form den til en pæn runding.


Hjemmelavet rullemarcipan rulles tyndt ud og skæres gerne til så det passer over et enkelt stykke, der kan også fint bruges købt marcipanlåg, men som med lagkagebundene giver dette jo en del spild da de købte marcipanlåg også er runde.


Beskrivelse:
Den klassisk danske flødekage fik sit navn, da man i gamle dage og før moderne hjælpemidler fandt det svært at rulle marcipan helt glat ud. Det betød, at marcipanen fik en struktur, der lignede gåsens bryst

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 24846 gange,
og udskrevet 160 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

dan andersen  -  2020-01-12 09:55:16
man skal ligge 2 bunde sammen med hindbær marmelade det gør bageren

lone.gliese  -  2014-10-20 08:49:22
Ja, det er nok den klassiske, men for at få den flot høj, kan man dele creme og flødeskum i tog lag, og man kan bruge svedskemos, begge kager er absolut min favoritkage og på butterdejsbund er den ikke nær så velsmagende og eget besværlig at spise.

Kristina Jensen  -  2013-11-14 18:45:31
1 pl. butterdej 2 bl. husblas 2½ dl piskefløde ½ vaniljestang 2 spsk. flormelis 1 dl sveskemos 150 g marcipan 3 spsk. flormelis Pynt 50 g mørk chokolade Sukkerblomster Rul butterdejen ud til dobbelt længde, bag den ved 200° i 12 min. og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand, lun ½ dl af fløden og smelt husblassen heri. Pisk resten af fløden til skum og bland med kornene fra vaniljestangen, flormelis og husblassen og stil cremen koldt. Læg sveskemos som en stribe i midten af butterdejsbunden på den lange led. Kom cremen i en sprøjtepose og læg den som striber omkring sveskemosen, så den er dækket. Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord, læg den over kagen, så den dækker creme og bund, og stil den i fryseren i et par timer. Smelt chokoladen over vandbad, skær forsigtigt kagen i stykker og dekorér dem med chokolade og sukkerblomster. VIDSTE DU... Gåsebryst består mange steder af lagkagebund og marmelade, men det rigtige gåsebryst har bund af butterdej og sveskefyld. Før køkkenmaskinernes tid var det svært at rulle en marcipan helt glat ud. Marcipanen fik en struktur på overfladen, der ligner gåsens bryst, og deraf kommer navnet.

Kristina  -  2013-11-14 18:42:27
mener bestemt af gåsebryst er lavet på butterdej og sveskemos. når der er lagkagebund og hindbærsyltetøj er det så ikke mere det de kalder lagkagestykker/snitter?

Jette  -  2011-04-03 09:06:54
Sikkert rigtig at den rigtige opskrift er med butterdej og svesker... Men denne opskrift er altså virkelig god

Maria  -  2011-03-23 17:43:17
Et Gåsebryst smager rigtig godt

  -  2009-05-08 10:48:46
Jeg kender også kun, fra min barndom, udgaven med sveske og butterdejsbund, den anden version er en falsk udgave

Amy Birn  -  2008-10-14 19:38:19
udgaven med butterdej og sveske er ikke den oprindelige opskrift, blot en anden udgave

bennse  -  2008-08-07 14:39:29
Her på Sjælland laver man gåsebryst med lagkagebund og hindbær - de smager direkte ækle i forhold til den oprindelige geniale opskrift med butterdej og sveske..!! Min mening ihvertfald.

  -  2007-11-21 00:19:07
er det ikke helt elementært at gåsebryst er med butterdejsbund og sveskesyltetøj!? Lagkagebund og hindbær er noget bageren har fundet på for at effektivisere..

linda  -  2007-07-10 14:40:25
Her kommer der lige en vejledning ;) man skærer lagkagebundene ud så de er ca 7 cm brede (længden afhænger af hvor mange man skal lave. Man smører en side med marmelade og lægger en identisk lagkagebund ovenpå uden marmelade. Så kommer man en tynd streg marmelade på langs ag bundene. i en sprøjtepose kommer man cremen i og lægger den ovenpå marmeladen. den skal kun fylde halvdelen af hele bunden. herefter kommer man flødeskummet i sprøjteposen og lægger en stribe på den ene og på den anden side af cremen. og tilsidst en streg ovenpå cremen. det giver den 3-kantede form. Herefter rylles marcipanen tyndt ud og lægges forsigtigt ovenpå. herefter former man stangen let. så den er jævn. Herefter bruger man en brødkniv til at skære kagestykkerne ud. De bliver rigtig flotte hvis man pynter dem med flydende chokolade, farvet marcipan eller jordbær.

Samvirke feb.07  -  2007-01-28 10:08:19
I årene 1870 frem til 1910 væltede det op med interessante nyskabelser. ... og Bi Skaarups favorit, gåsebryst, der er en af de få kager skabt uden for det københavnske konditor-vækstlag. Hun mener, at kagen er fra Slagelse eller Næstved: »Mange steder laver de den med lagkagebund, men det rigtige gåsebryst har bund af butterdej med sveske og flødeskum, der sammen laver noget vidunderligt – næsten uartigt – inde i munden.«