Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller i karry uden mælk

Boller i karry uden mælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.finthakket svine og oksekød
4 tsk.fintrevet løg
2 æg
4 tsk.salt
4 knsp.salt
6 spsk.hvedemel
2-3 dl.suppe (eller vand)
 
 Sauce:
8 dl.Vand
60 g.ekstra fint rismel
40 g.mælkefri margarine eller olie
 salt efter smag
1 tsk.karry
2 fedpresset hvidløg
 
Opskrift:
Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.

Sæt 1/2 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt. Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte.


Sauce:
Vand og rismel koges under jævnlig omrøring i 10 minutter. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter til evt., bundfald har løsnet sig.

Margarine, salt, karry og hvidløg tilsættes og sovsen røres grundigt igennem med et piskeris, så hele grydens indhold kommer med og klumper undgås. Hvis man anvender lidt grovere rismel, kan det blive nødvendigt at blende, og i det hele taget vil sovsen blive mere lækker når der anvendes blender.


Kødbollerne lægges i saucen og varmes med.

Serveres med løse kogte ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19068 gange,
og udskrevet 134 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Christian  -  2007-04-11 17:18:36
Per: Jo, det kan man. Rismælk virker fint, selvom retten bliver lidt mere oriental. Dette kan man også i de øvrige opskrifter herinde.

Per  -  2007-03-06 10:31:24
Mon ikke en almindelig opbagt sauce af mælkefri margarine kogevand og evt. kokosmælk, rismælk eller sojamælk også kunne bruges?