Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Callos a la Madrileña (Kallun med kalveføder)

Callos a la Madrileña (Kallun med kalveføder), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :



Ingredienser:
1 kg.kalvefødder (ca. 3 fødder) eller 1 kg. grisetæer
400 g.røget medisterpølse
1.5 kg.kallun
5 dl.grofthakket løg
1 lille hvidløg
2 laurbærblade
3 persillekviste
2 tsk.salt
4 l.vand
250 g.skinke
 
 Sofrito:
2 spsk.olivenolie
1.25 dl.finthakket løg
1 spsk.finthakket hvidløg
3 mellemstore tomater eller 2½ dl. dåsetomater
1 tsk.paprika
0.5 tsk.cayennepeber
 
Opskrift:
Få slagteren til at hugge kalvefødderne over i stykker på 5 cm.s længde. Kom dem i en gryde med koldt vand. Bring det hurtigt i kog og lad det koge et par minutter. Tag kødet op med en hulske, kom det i en sigte og hold det under rindende koldt vand.

Læg pølsen i en gryde og kog den i så meget vand, at den lige er dækket. Kog den i 5 minutter. Hæld vandet fra.

Læg kalvefødderne, kallun, der er skåret i firkanter på ca. 5 cm., løgene og det pillede, men hele hvidløg samt laurbærblade, persille, salt og vand i en gryde. Bring det hurtigt i kog og lad det småkoge 2½ time. Tilsæt skinken, der er skåret i terninger på 1 cm. og kog det yderligere 1 time.

Sofrito:
Varm olien op og tilsæt løg og hvidløg. Steg dem, til de er klare, men ikke brune. Rør tomaterne, hvor skind og kerner er fjernet, i sammen med paprika og cayennepeber. Kog det til det meste af væsken er fordampet og sofrito’en er tykflydende.

Kom 2½ dl. af kogevandet fra kødet i sofritoen og pisk det op i gryden med kallun og kød. Lad det småkoge ½ time.

Tag hvidløgety op og kast det bort. Læg kalvefødderne på et bræt. Skær kødet fra fødderne. Fjern brusk og fedt og skær kødet i små stykker. Pølsen skæres i skiver på 1-1½ cm.’s tykkelse og begge dele lægges tilbage i gryden. Smag det til og server det i en varm terrin. På grund af mængden af geledannende stoffer i både kallun og fødder, er det meget nødvendigt at servere retten rygende varm i opvarmede tallerkener, ellers dannes der hurtigt et geleagtigt lag på kanterne af tallerkenerne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9712 gange,
og udskrevet 100 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tommy  -  2020-03-07 23:09:18
Super ret, den rækker bare kun til en håndfuld mennesker. Hvidløget smager for meget igennem.