Svensk pølseret (fedtfattig)

Svensk pølseret (fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Svensk pølseret (fedtfattig), billede 4 Svensk pølseret (fedtfattig), billede 1 Svensk pølseret (fedtfattig), billede 2 Svensk pølseret (fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kogte kolde kartofler
500 Kyllingepølser En kyllingepølse vejer ca. 45 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
2.5 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Skær kartoflerne i skiver, løget rives og pølserne (kylling eller kalkun) skæres i tykke skiver.

Kartofler, løg og pølser kommes på en varm pande.

Skummetmælk, tomatpure og paprika røres sammen og hældes på panden og røres godt igennem.

Varm retten igennem under forsigtig omrøring.

Pynt med persille eller purløg.


karakterer:
Opskriften er vist 133796 gange,
og udskrevet 4280 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (103 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 138653 (33012 kcal)
KJ pr. Pers. 34663 (8253 kcal)
Vægt ialt 23770 gram
Vægt pr. Pers. 5942 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 583 KJ (138 kcal)
Protein 17.2 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Daniel  -  2008-11-18 17:14:39
Som weekendsvenskeren halvt fik forklaret, så stemmer retten fra danskere på camping i Sverige og har intet med svenskere som sådan at gøre. De sidste par dage på campingen, der blev resterne brugt, hvilket typisk var mælk/fløde, pølser, kryddrier (paprika/karry), tomatpure, kartofler og løg. Purløg er så blevet tilføjet senere og giver et lækkert finnish.

weekendsvenskeren  -  2008-04-16 16:20:57
Grunden til, at den hedder svensk pølseret, er, at generationer af danske børn har spist denne ret på lejrtur, koloni osv. i Sverige. Nem at lave på bål!

Maria  -  2008-01-26 21:22:27
Mmm.. gode råd med gulerødder, ekstra paprika og ekstra mælk plus eddike. Jeg fulgte alle råd. Mmmmm

AG  -  2007-11-27 15:19:03
Prøv at smage retten til - og det gælder alle opskrifterne på svensk pølseret - med lidt eddike, og se så bare løjer.........

Til "mig":  -  2007-09-08 18:48:42
Kog kartoflerne sådan lige i underkanten, og sørg får at røre så lidt rundt i pølseretten som det er muligt, så skulle kartoflerne ikke smatte ud så let.

mig  -  2007-08-07 18:25:55
havde virkelig glædet mit til at smage denne ret - men kartoflerne smatter fundstændig sammen. Hvor tykke skal skiverne være?

Pia  -  2007-02-16 17:04:34
Vi har lavet retten et par gange hjemme hos os og er vilde med den. Vi bruger dobbelt så meget tomatpure og paprika og tilsætter 2 store gulerødder i skiver... lækkert lækkert

Toft.  -  2007-01-25 18:33:33
Prøvede at lave denne ret, jeg synes ikke det smagte af noget så jeg kom en masse ketchup i.. Og ekstra mælk ellers blev det for "tørt"..

Mia  -  2006-12-19 15:25:31
Det er ikke en svensk ret, min svenske käreste har ihvertfald ikke den mindste idé om hvad det er. God ret alligevel!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte doblet så mange kartofler, og som tomatpure brugte jeg en lille ds. konct. tomatpure (70g.)

  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager dejligt. Men jeg syntes at der skal en ekstra dl. mælk i samt et godt skvæt Heinz ketchup. Det gør underværker!!!

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
Selvfølgelig er det en svensk ret! Det er da nationalretten!

svenskeren  -  0000-00-00 00:00:00
dette er IKKE en svensk ret ... men den skal prøves