Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sauerbraten (Marineret oksekød)

Sauerbraten (Marineret oksekød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
1500 g.okseinderlår
45 g.baconfedt
 salt
1 tsk.knust peberkorn
2 tsk.sennep
8 enebær
1 laurbærblad
1 tsk.timian
4 fedhvidløg
1 løg
1 gulerod
2 dl.rødvin
1 spsk.vineddike
30 g.hvedemel
2.5 dl.creme fraiche
2 dl.bouillon
30 g.smør
 
Opskrift:
Bland vin, peberkorn, sennep, enebær, knust laurbærblad, timian, hvidløg, hakket løg og gulerod. Gnid kødet med salt og læg det i marinaden i ca. 48 timer på et køligt sted, vend det af og til, og dryp det med marinaden.

Tag kødet op af marinaden, og tør det godt af i køkkenrulle. Luk porerne i kødet ved at brune det i en stegegryde i varmt baconfedt. Hæld den usiede marinade ved, læg låg på, og lad retten simre over svag varme eller middelvarm ovn i ca. 3 timer.

Tag kødet op, og si saucen. Bag melet af med smørret, til det er gyldentbrunt, tilsæt bouillon og den siede marinade. Mængden af bouillon er afhængig af mængden af marinade og hvor tyk man ønsker saucen. Til sidst røres creme fraiche i. Skær kødet i tykke skiver, hæld lidt sauce over.

Saubraten serveres som regel med båndmaccaronni, men kogte kartofler kan også serveres til.

Tips:

I nogle dele af tyskland kommer man en skefuld blomme- eller blåbærsyltetøj i saucen, en variation, der i høj grad kan anbefales.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (26 stemmer)

Opskriften er vist 21337 gange,
og udskrevet 584 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu