Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Champignon og Gorgonzola sovs

Champignon og Gorgonzola sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Champignon og Gorgonzola sovs, billede 4 Champignon og Gorgonzola sovs, billede 1 Champignon og Gorgonzola sovs, billede 2 Champignon og Gorgonzola sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Gorgonzola
   


Opskrift:

Opvarm oliven olien i en gryde og svits champignoner i skiver ca. 5 min. Tilsæt presset hvidløg og svits yderligere 5 min.

Rør fløde i. Kog op og kog i 1 min. Rør Gorgenzola i. Opvarmes forsigtig til osten smelter. Må ikke koge. Tilsæt salt og peber og blandes med pastaen. Serveres drysset med frisk persille og valnød.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (22 stemmer)

Opskriften er vist 83197 gange,
og udskrevet 1877 gange.


Energi:
KJ total 9068 (2159 kcal)
KJ pr. Pers. 2267 (539 kcal)
Vægt ialt 757 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1197 KJ (285 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 29.1 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

.L.H.  -  2015-01-24 13:05:22
Det er en sindssyg god sovs. Aldrig fået den bedre med gorgonzola. Det er den opskrift vi vil bruge fremover.


Martin  -  2012-01-29 17:20:27
Mit gæt er, at sovsen ikke må koge efter osten er kommet i, fordi den ellers vil klumpe. Lidt ligesom æggeblommer i supper.


  -  2011-03-17 12:20:29
Til 4 personer.. Følgende smager også godt: 500 gram champignon, en broccoli, 4-5 fed hvidløg ( tørret hvidløg kan også bruges, 4 spsk. olivenolie, en halv liter sødmælk ( eller anden mælk man har) og så 250 gram revet mozzarella ost. Laves på præcis samme måde, broccoli bliver bare ristet sammen med champignon. Alt efter smag kan man tilføje flere krydderier.


  -  2009-02-14 14:17:54
hvorfor må den ikke koge, efter osten er kommet i..?


lisa nielsen  -  2008-12-04 13:30:58
Det er en rigtig lækker opskrift, selvom jeg tilføjede 2 ekstra fed hvidløg... hehe smag og behag. mange tak