Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Blomkålsgratin med sprødt låg

Blomkålsgratin med sprødt låg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :



Ingredienser:
150 g."kort" pasta - f.eks. penne
600 g.blomkål - i buketter
2 spsk.olivenolie
2 løg - hakkede
2 fedhvidløg - hakkede
80 g.smør
4 spsk.hvedemel
1 l.mælk
200 g.friskrevet parmesan
30 g.snittet og frisk basilikum
5 skivertoastbrød - uden skorpe
50 g.smør - smeltet
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader. Pastaen koges mør i rigeligt, spilkogende vand. Vandet hældes fra og pastaen stilles til side. Blomkålsbuketterne dampes til de er netop møre. Olivenolien opvarmes på en tefalpande. Løg og hvidløg sauteeres ved middel varme til løget er klart. Blandes sammen med blomkålsbuketterne i en røreskål. Smørret smeltes i en stor gryde. Melet røres i og massen koges kort igennem. Mælken piskes i ad flere omgange. Rør konstant til saucen er tyknet. Gryden tages af blusset og der tilsættes basilikum samt 125 g af parmesanosten. Til sidst tilsættes blomkål, pasta og løg og der røres omhyggeligt. Blomkålsblandingen hældes over i et ildfast fad. Brødet skæres i store terne og vendes i smeltet smør. Fordeles over blomkålsblandingen. Drys med den sidste parmesan. Bages i 35-40 min til overfladen er gylden

Tips:

Forberedelsestid i alt: 25 min Tilberedning: 1 time


Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 26650 gange,
og udskrevet 565 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

DIRI  -  2013-10-02 18:46:44
Rigtig lækker opskrift, som jeg har brugt flere gange dog uden pasta og brød - da jeg er meget glad for løg, tilsætter jeg flere af disse. Kan varmt anbefales!!!

Jimbo  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift er....genial :-) Kan varmt anbefales ,også med modifikationer.