Blomkålsgratin med pasta

Blomkålsgratin med pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :
Blomkålsgratin med pasta, billede 4 Blomkålsgratin med pasta, billede 1 Blomkålsgratin med pasta, billede 2 Blomkålsgratin med pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Pasta penne
600 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
125 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
30 gram Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
5 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

Pastaen koges mør i rigeligt, spilkogende vand. Vandet hældes fra og pastaen stilles til side.

Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op.

Olivenolien opvarmes på en pande. Hakkede løg og hvidløg sauteres ved middel varme til løget er klart. Stilles til side.

Smørret smeltes i en stor gryde. Melet røres i og massen koges kort igennem. Mælken piskes i ad flere omgange. Rør konstant til saucen er tyknet. Gryden tages af blusset og der tilsættes basilikum samt parmesanost.

Til sidst tilsættes blomkål, pasta og løg og der røres omhyggeligt. Blomkålsblandingen hældes over i et smurt raspet ildfast fad.

Skorpen skøres af brødet som skæres i store terne og vendes i smeltet smør. Fordeles over blomkålsblandingen. Drys med den sidste parmesan.

Bages i 35-40 min til overfladen er gylden.

Tips:

Forberedelsestid i alt: 25 min Tilberedning: 1 time





karakterer:
Opskriften er vist 29758 gange,
og udskrevet 602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16800 (4000 kcal)
KJ pr. Pers. 2800 (666 kcal)
Vægt ialt 2632 gram
Vægt pr. Pers. 438 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 638 KJ (151 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-02 18:46:44
Rigtig lækker opskrift, som jeg har brugt flere gange dog uden pasta og brød - da jeg er meget glad for løg, tilsætter jeg flere af disse. Kan varmt anbefales!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne opskrift er....genial :-) Kan varmt anbefales ,også med modifikationer.