Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer)

Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer), billede 4 Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer), billede 1 Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer), billede 2 Kylling i spidskålspakker (Spidskålsdolmer), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 blade Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
600 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
6 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Fyld:
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnbagt spidskål:
2 Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
1 Citron, saften heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
  bouillon fra fadet
1 tsk. Gurkemeje, stødt
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Krydderurter:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Kørvel, frisk
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Estragon, frisk
   
1000 gram Kartofler nye
   
Opskrift:
Løsen forsigtigt de støreste blade fra spidskålen.

Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af (det 5 blad skæres ud og bruges til at dække hullerne fra ribben).

Rens champignons og løg og hak dem fint og svits dem i smør.
Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fordel champignonmassen på kålbladene. Læg en kyllingefilet over. Pak bladene omkring fyldet og kom bacon omkring.

Læg pakkerne i et ovnfast fad. kog panden af med 2-3 dl. vand oghæld deti fadet.
Stil fadet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C varmluft.

Ovnbagt spidskål:
Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C varmluft.

Sauce:
Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl. væske. Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Serveres med nye kartofler og masser af friske blandede krydderurter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 56596 gange,
og udskrevet 1893 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13204 (3143 kcal)
KJ pr. Pers. 3301 (785 kcal)
Vægt ialt 3435 gram
Vægt pr. Pers. 858 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 384 KJ (91 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 7.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Gitte Borch  -  2019-05-21 15:08:55
Enkel og meget velsmagende. Husk alle spidskålsbladene op samtidig og ikke ligge for længe i vandet således det undgås, bladene bliver møre og går i stykker.

Pia  -  2008-01-05 17:46:32
Smager RIGTIGT godt - og super sauce!!