Abehjerne 02

Abehjerne 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : heidi

Indsendt :      Red:

Abehjerne 02, billede 4 Abehjerne 02, billede 1 Abehjerne 02, billede 2 Abehjerne 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
150 gram Bacon i tern
1 ds. Cocktailpølser på dåse 115g 1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, konserves 400 g. 1 dåse vejer normalt 400 g.
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Start med at sætte ris eller pasta over.

Svits bacon i en gryde uden fedtstof, tag det op på en tallerken.

Svits det hakkede løg i baconfedtet og evnt lidt ekstra olie. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.

Kom baconet tilbage i gryden sammen med de flåede tomater (blend evt. tomaterne) og osten. Det hele blandes godt sammen og koges op.

De sidste par minutter koger cocktailpølserne med.

Retten serveres med pasta eller ris


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Abehjerne

karakterer:
Opskriften er vist 589062 gange,
og udskrevet 17471 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (400 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15418 (3671 kcal)
KJ pr. Pers. 3854 (917 kcal)
Vægt ialt 1865 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 826 KJ (196 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 18.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mulle  -  2016-11-14 19:10:32
Vi var ikke særlig imponeret over retten, den smager ikke af det store

steven falck  -  2016-10-14 14:51:46
byt osten ud med en hvidløgs og tilsæt evt 1-2 hvidløg i så bliver den meget bedre

Andreas  -  2016-10-11 14:48:02
Hvorfor skulle man dog starte med at sætte ris/pasta over? Resten er jo ikke færdig på 10 min?

Kasper  -  2015-01-04 18:58:56
Den ser anderledes ud end de andre retter man plager at se.

Allan  -  2014-02-05 21:17:07
Min datter Amalie på 10 år valgte denne opskrift ..... og mums den smagte super. og rigtig nem at lave for børn

Julia  -  2014-01-25 14:07:11
Umm det er bare min livret.så godt. Det kan ikke anbefales at spare på fløden det er det der gør den så god. Hjemme hos os er det et stort hit. Den smager bedst med lyst pasta til

mig  -  2013-04-16 17:28:58
Den er mega god

Bettina.1965  -  2013-03-18 13:26:12
kært barn har som bekendt mange navne. Dette er en helt fin kødsovs, som er nem at lave og alle elsker den. Og så kan man jo bare putte det i man nu ønsker, eller har i køleskabet af grønsager og den slags. mums.

John  -  2013-03-16 13:58:17
Bortset fra at det jo i virkeligheden er spaghetti med kødsauce(bortset fra at der er dåsetomater i) Men hvis det virker for dine børn at kalde det "Abehjerne" så værsågod. MAden er dog fantastisk og bliver spist med jævne mellemrum hos os og har gjort det igennem de sidste 20 år...

Patrick  -  2013-02-18 20:13:37
Til Jer der ikke er særligt fedtforskrækkede, smager den også godt hvis man tilføjer en klump (25-30g) smør - BEMÆRK rigtig smør, ikke margarine. Det giver en lækker runding i smagen. En dl rødvin der har simret lidt tid med lidt timian og hele sorte peberkorn gør også godt.

  -  2013-01-06 17:29:12
En god og ny måde at få "kedelig" pasta med kødsovs på. Super lækkert!

Arne  -  2012-11-26 18:37:43
Hvis man bruger magert kød er den ikke så fed, jeg brugte skotsk højland, det har en fedt% på 3-4, men nok lidt svært at finde.

Trine   -  2012-10-16 16:25:50
Hvad er bedst til ris eller pasta ?

  -  2012-10-08 17:07:07
Jeg laver en mere fedtfattig udgave ved at udskifte bacon med kalkunbacon eller røget svinemørbrad. Og friskosten tager jeg i en 4 %.

Heidi   -  2012-09-28 10:51:50
Smager fantastisk og er super nemt og hurtigt at lave

Poul  -  2012-06-23 09:24:55
I stedet for flødeost, brugte vi hummus med hvidløg, og det smagte fantastisk.

Katrine  -  2012-04-19 18:38:43
God hverdagsret

  -  2012-04-05 15:59:32
Sjovt navn men ser godt ud :) :)

Kasper  -  2012-03-29 17:26:57
Smager rigtigt Godt :) har lavet den mange gange:)

Michael volke  -  2012-03-21 18:28:16
Fix et chok det jeg så det hed Abehjerne.. men det er en super lækker ret og tager ingen tid og lave !

Mor til 3  -  2012-02-26 21:17:09
Retten faldt i veldig god jord - især på grund af navnet :) Den smagte også godt! Jeg havde dog ingen løg og flødeost naturel men brugte i stedet porer og flødeost pikant, hvilket også sagtens kan anbefales.

Linepigen  -  2012-01-31 11:27:59
Jeg skal lige høre om det gør noget at det er light flødeost der kommer i?

rkh  -  2011-12-16 23:53:57
Smager ret godt og nemt at lave. vil dog anbefale at baconen ikke er alt for røget. Det var den bacon jeg havde købt, det ødelage retten lidt, men den kunne sagtens spises og nydes. Så lærte jeg det til næste gang.

jeg er lækker  -  2011-12-10 19:31:33
den smager bedre en den ser ud. så skal måske prøve den igen. PS. amalie den hotte steg hvor er din bedømmelse<33 ses.

Gitte M  -  2011-11-18 20:20:54
Erstattede flødeosten med Blå Castello, og det gav en fantastisk god smag.

amalie den hotte steg   -  2011-11-09 18:03:39
glæder mig til at smage den :o) vi skal ned og handle nu!.<3 Bedømmelse kommer snart <3333

Johnny  -  2011-11-05 16:48:11
Smager supper godt. Lidt hvidløg skader ikke.

KP  -  2011-09-17 17:57:28
Smager fantastisk, men hvis man lægger pastaen i et fad og put kødsovsen over og drys med lidt mozzarella og ind hurtig tur i ovnen. MMMMMMMMHHH!!!!

Ulla  -  2011-08-25 15:19:29
én spurgte til grøntsager til. Jeg laver revet gulerødder vendt med et glas chilli-syltede hvidløg, og pynter med fetaost (helst en fed man selv skærer ud). Én anden syntes ikke der var sovs nok - her bruger jeg to dåser (blendet) hakkede tomater istedet for én, da jeg heller ikke syntes der var sovs nok. Vi laver meget tit denne ret hos os :-)

Dan  -  2011-08-22 21:01:28
god og nem ret. vi er to på 19 og vi spiste næsten det hele selv, så vil mene der for lidt til 4 sultne mænd :D.

stiine  -  2011-07-26 19:42:38
virkelig lækker rat.. jeg elsker det kan kun anbefales :)

Christina   -  2011-07-19 19:32:41
Nøøøj den er go.. mums!

Kim  -  2011-07-06 20:01:16
Smager skide godt ! Dog Smager den næsten ens med faktas spaghetti sovs (med bacon) med noget fløde i

louise   -  2011-06-10 18:05:38
meget tynd men god

christoffer  -  2011-05-26 17:40:54
God spise, fortalte ikke lige hvad retten hed

Helle  -  2011-03-09 17:13:22
Jeg kom 2 røde peber, 3 fed hvidløg og en halv bakke champinon i, også. Det smager SUPER godt og det er ikke sidste gang det er på menuen her hos os......:-)Jeg serverede pastaskruer til!

choppe123  -  2011-03-04 17:48:40
Sjov nok men der mangle godt nok en form for sovs til/i

helena  -  2010-10-24 00:50:00
super lækker ret som er blevet lavet herhjemme flere gange - trods det ulækre navn :)

mille  -  2010-10-08 07:29:50
kan varmt anbeales selv de mest kræsne børn elsker denne ret,den er så lækker :-)

Janni  -  2010-09-09 12:37:21
Ulækker navn, men hele familien var vilde med det. Min svoger har bestilt det til næste gang han kommer og spiser med. Puttede Buko flødeost i og det smagte godt. Denne opskrift bliver en fast del af vores sortiment.

Malene  -  2010-09-07 13:12:39
Rigtig lækkert og min datter (og mig!) elsker den. Her bruger vi philadelphia, og det kan ikke undværes! Og vi har til 2 dage her med ris/pasta.

Lullas  -  2010-07-22 15:08:09
Nem, hurtig og god familieret. Tilsæt evt. en revet gulerod og skivestegt champignon og erstat flødeosten med et kalorielet alternativ (Let 5% Mornay-sauce) - Mums!

Morten  -  2010-03-25 17:24:08
Det er super godt, nu har jeg lavet det 2 gange og det smager lige så godt den her gang som første!!

malthe   -  2010-03-09 18:12:30
hmm vist en god slankeret.. det både ser uappetitligt ud og titlen gør det da ikke bedre

  -  2010-03-02 14:21:15
den skal bestemt afprøves, ser meget lækker ud. Og vil give ret i, at det kan da være ligegyldigt hvad den hedder :-) vil nok servere ris, og grøntsager ( salat) til

benfox  -  2010-02-22 11:26:46
Sikke en dejlig og letlavet middag - en ret selv kræsne kan lide

Louise   -  2010-02-17 14:40:42
Rigtig lækker ret, men der er meget fedt i.. Hvis man ikke er så vild med den lidt cremede smag, kan man undlade osten...

  -  2009-11-07 18:33:21
smager nu bedst med kartoffelmos :)

Mig  -  2009-10-20 18:11:16
Lækker ret. Har også lavet den på arbejde (en børnehave hvor vi laver alle måltider) den var et stort hit. Dejligt med flødeost i - det giver lige det ekstra!

Charlotte  -  2009-10-10 17:19:21
Ser lækkert ud. Skal lave den om lidt. Hmm tænker på alle de kommentar omkring navnet- kan det ikke være ligegyldigt med navnet?

  -  2009-09-03 18:24:22
nogen der ved om man kan bruge madlavnings fløde istedet for osten?!

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her