Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Devonshire chicken

Devonshire chicken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Devonshire chicken, billede 4 Devonshire chicken, billede 1 Devonshire chicken, billede 2 Devonshire chicken, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 180 grader C. alm. ovn.

Kyllingen deles i 4. Kyllingestykkerne vendes i mel og brunes let i en pande m. smør.

Kartofler og løg skæres i skiver og Halvdelen lægges i et ildfast fad og drysses med salt og peber.

Kyllingestykkerne lægges på, hvorefter det næste lag kartofler og løg lægges ovenpå. 1 kop varm bouillon samt 1 kop hvidvin (engelsk æblevin / Penshurst anden frisk hvidvin kan også anvendes) hældes over. Det hele braiseres i een time i ovnen under låg.

Ovnen stilles nu på 200 grader C. alm. ovn - osten hældes over og retten braiseres endnu 1/2 time UDEN låg indtil osten er brun.

Drysses med friskhakket persille inden servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 50090 gange,
og udskrevet 1003 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10023 (2386 kcal)
KJ pr. Pers. 5011 (1193 kcal)
Vægt ialt 2680 gram
Vægt pr. Pers. 1340 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 374 KJ (89 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 4.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jesper  -  2017-04-11 12:55:29
Rigtig god opskrift. Nem ret at lave, og smager super godt :-)

Jan Pedersen  -  2016-12-05 12:17:58
Den er rigtig, rigtig god 😊 Ja, vil endda sige fantastisk! Men, der findes altså ikke noget Devonshire, det hedder bare Devon 😉