Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bosanski Lonac (Bosnisk gryde)

Bosanski Lonac (Bosnisk gryde), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Bosnien Hercegovina

Bosnien HercegovinaIndsendt :


Bosanski Lonac (Bosnisk gryde), billede 4 Bosanski Lonac (Bosnisk gryde), billede 1 Bosanski Lonac (Bosnisk gryde), billede 2 Bosanski Lonac (Bosnisk gryde), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.lammekød
500 kalveskank, uden ben
50 g.oksetalg
 
2.5 dl.hvidvin
2 fedhvidløg
1 løg
125 g.gulerødder
125 g.grønne bønner
600 g.kartofler
 persille
 dild
 peber
 salt
 
Opskrift:
Talgen skæres i små tern som smeltes på panden. Kødet skæres i terninger og brunes i den smeltede oksetalg.

Gullerødder og løg skæres i tynde skiver, bønner i 5 cm stykker kartoflerne i terninger (dog ikke hvis kartoflerne er små).

Så tager man gryden og lægger skiftevis et lag kød og et lag grøntsager i, hvorefter gryden fyldes op med vand og vin, og der tilsættes salt og peber. Bruger man mange grøntsager, må man også bruge tilsvarende mere vand og vin.

Gryden bindes til med pergamentpapir og stilles i ovnen i 3-4 timer ved 175 grader C. alm. ovn.

Bosanski Lonac egner sig fortrinligt til at servere for middagsgæster. Den vækker altid lykke. Og man bliver mæt.

Tips:

Denne ret er blevet kaldt Bosniens nationalret. I Bosnien tilberedes den gerne i en stor lergryde, men en almindelig (stor) gryde kan benyttes. Den kan tilberedes på adskillige måder. Bedst er det, om kødet er en blanding af både okse- og lammekød, men det er ikke nødvendigt. Grøntsagerne kan f.eks. være gulerødder, pastinak, selleri, dild, kål, peberfrugter, tomater, bønner, ærter…… Men i det hele taget gælder det, at man putter i hvad man har ved hånden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (14 stemmer)

Opskriften er vist 25829 gange,
og udskrevet 242 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ada  -  2012-02-07 14:05:27
Den her ret er overhoved ikke bosnisk eftersom at Bosnien er et muslimsk land, og dermed ikke spiser svinekød. Det med vin har jeg heller aldrig hørt om at man bruger i denne ret.

AL  -  2011-05-22 20:12:41
Bosnisk er ensbetydende med muslim. Denne ret er ikke med svinekød oprindeligt!!!

  -  2011-03-09 20:37:03
Super super lækker!!!! Bestemt noget der vil blive serveret med smil og forventning om totalt smags oplevelse!!

Marianne van Gool  -  2009-10-07 14:47:35
Hvad mener du med "moderat temperatur", kan du angive ca. grader? Retten lyder nemlig meget lækker, så jeg vil ikke ødelægge den.

  -  2009-09-22 10:47:12
'Bosnisk' er ikke ensbetydende med 'muslimsk'. Er vi nu ude i endnu en lam debat om bosniere vs. bosnjakker?

rakijovic  -  2009-09-20 15:09:17
Er man muslim, dropper man svinekødet -- er man ikke, kan man godt bruge svinekød. Er vi ude i den der efterhånden mærkelige diskussion om Bosanci vs. Bošnjaci? Nå, fred være med det. Pozdrav svima iz Bosne (i Hercegovine naravno), bez obzira kakvu vjeru praktikovate. :)

semso  -  2008-12-16 17:09:42
hello?? jeg er selv muslim ingen bosnier ligger svinekød i..

amila  -  2008-05-14 12:25:02
jeg mindes ikke at denne ret indehoder svinekød. vi er selv muslimer i vores familie. men ellers en rigtig god ret. mh' :)

  -  2008-04-22 15:28:45
Jeg har aldrig hørt om svinekød i denne ret. Kun lammekød og kalvekød...mmmm,det smager dejligt.

Zinajda  -  0000-00-00 00:00:00
Denne ret indeholder ingen svinekød i oprindelig version.